skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa
Nahlédněte s námi do historie jednoho z nejoblíbenějších destilátů. Ginové dějiny jsou dlouhé a plné nečekaných zvratů. Nalijte si skleničku něčeho dobrého a jdeme na to.
Máte doma zásoby vlastních pálenek nebo ovocných dobrot od Žufánka, Kaapla, Hildprandta či Jelínka? Poradíme vám, jak je správně uložit, aby dělaly radost dlouho.
Projeďte se s Whisky kompasem Petra Pulkerta po všech whiskových regionech Skotska a vychutnejte si jeho tipy na nejlepší láhve z Islay, Vysočiny i Speyside.
Jak si nejlépe vychutnat prosecco? S čím ho podávat a z jakého skla? A co koktejly? To všechno a ještě více se dozvíte v článku plném bublinek. Na zdraví!
Vychutnejte si rum v dokonalém souznění s dobrým doutníkem, čokoládou nebo vybraným menu. Tipy na lahodné rumové kombinace najdete v článku Lukáše Dvořáka.
Jak si nejlépe vychutnat whisky? A proč ke každé skleničce nepřistupovat úplně vědecky? Přečtěte si článek Petra Pulkerta o tom, jak je to s pravidly pro pití a degustaci whisky.
8. února slavíme International Scotch Day. Přečtěte si v článku Petra Pulkerta o historii tohoto svátku a oslavte ho sklenkou dobré skotské whisky. Slàinte! Na zdraví!
Vydejte se s Ginovým průvodcem za tajemstvími destilátu s chutí jehličí. V prvním článku vám Honza Vlasák představí gin, jeho historii i pravidla.
Z jakého skla si vychutnat dobrý rum? Chladit, zahřívat, nebo nechat být? Náš rumový ambasador Lukáš Dvořák vás ve svém článku provede rumovou degustací. Na zdraví!
Chcete si svou sbírku whisky vychutnat v nejlepší formě i za několik let? Stačí se držet pár zásad. Najdete je v našem článku o správném skladování.
Není whisky jako whisky. Jaký je rozdíl mezi skotskou a irskou? Jak je na tom bourbon a Tennessee? A co Japonsko? Čtěte v článku whisky ambasadora Petra Pulkerta.
Destilát, který se odpaří ze sudů během zrání, patří tradičně andělům. Co má ale na andělskou daň vliv? Čtěte v novém článku Rumového kompasu.
Sladová, obilná, single malt, blended malt… Kompas Petra Pulkerta vám vysvětlí rozdíly mezi jednotlivými druhy whisky. Doporučujeme číst se sklenkou oblíbené whisky v ruce.
Jak uložit rumovou sbírku, aby si vaše oblíbené láhve zachovaly svou chuť a vůni co nejdéle? Stačí dodržet pár pravidel. Najdete je v článku.
Víte, jaká pravidla musí destilát splňovat, aby mohl na láhvi nést označení rum? Nahlédněte s Lukášem Dvořákem do rumové legislativy.
Objevte krásu proslulé oblasti na jihozápadě Francie. Jak chutnají vína z Bordeaux, kterým odrůdám se tu daří nejlépe a proč? To a mnohem víc se dozvíte v článku Ivety Steinerové.
Jemná whiskey, čerstvá káva, hebká smetana. Irská káva má všechno. Není divu, že se její sláva rozšířila po celém světě. 25. ledna slaví svůj mezinárodní den. Připravte si ji doma.
Rumový kompas Lukáše Dvořáka vás tentokrát nechá nahlédnout do výroby rumu. Přečtěte si, z čeho a jak se rum destiluje i jaký vliv mají výrobní postupy na výslednou chuť a vůni.
Jaká jsou pravidla pro výrobu skotské? Jak vzniká nakouřená whisky? A co rozhoduje o její chuti? Vydejte se s whisky kompasem Petra Pulkerta za výrobním tajemstvím.
Kde se vzala cukrová třtina? A kde byly úplně první třtinové plantáže? Vydejte se za střelkou Rumového kompasu Lukáše Dvořáka. Tentokrát na výpravu do historie. Možná vás překvapí.
Proč se whisky říká whisky a kdo ji vůbec vymyslel? A co s ní mají do činění škůdci ve Francii? Vydejte se s whisky kompasem Petra Pulkerta do historie.
Chai Latté je zimním hitem kaváren. Za zlomek ceny si ho ale hravě připravíte doma. A navíc můžete přikápnout trochu rumu či bourbonu. Zkuste naše recepty.
Vydejte se s novým článkem rumového kompasu objevit rumy, vyráběné u nás v Evropě. Lukáš Dvořák vás tentokrát vezme na výlet na Kanárské ostrovy a Madeiru. Šťastnou cestu!
Vydejte se s dalším článkem Rumového kompasu Lukáše Dvořáka do exotických dálav a prozkoumejte zajímavé rumy z Indie, Austrálie i Japonska. Šťastnou cestu!
Posledním rumovým typem, za kterým se s kompasem vydáme, je ten francouzský. Objevte krásu agricole rhumů a nahlédněte jejich historie a výroby.
Připravte si legendu italských sjezdovek. Kvůli horkému Bombardinu nemusíte ani do Itálie, ani na lyže. Zvládnete to za malý okamžik hezky v teple domova.
Následujte střelku Rumového kompasu. V dalším článku opouštíme Španěly. Podíváme se na tradiční a autentické rumy v britském stylu. I na ty námořnické.
Čím se liší rumy Střední Ameriky od těch ze španělsky mluvících ostrovů? Přečtěte si 5. článek ze série Rumový kompas od našeho ambasadora, Lukáše Dvořáka.
Zahřejte se nejen v zimě skvělými ciderovými drinky. Bude to tradiční horký cider, ostřejší Hot Apple Toddy a Wassail na způsob ovocného punče?
Nestihli jste největší whisky akci roku? Náš whisky ambasador Petr Pulkert vám prozradí, jak se letošní ročník vydařil, i co bylo k ochutnání. Přečtěte si jeho report.