skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa

Náš whisky kalendář dostal letos vylepšenou podobu. Přečtěte si o něm přímo od Petra Pulkerta, který vybral všechny vzorky. A těšte se na advent, je na co!

Jak hodnotí náš ambasador Lukáš Dvořák výběr rumů v letošní verzi rumového adventního kalendáře? Přečtěte si jeho recenzi a užijte si tekutý advent.

Jak si nejlépe vychutnat vzorky z ginového kalendáře? Honza Vlasák pro vás ke každému z nich připravil tip na ideální koktejlovou kombinaci. Na zdraví!

Z melasy se destiluje valná většina rumů. Kde se ale bere melasa? A k čemu se ještě používá? Čtěte článek Rumového průvodce o černém zázraku.

Jaké jsou kubánské rumy? A produkci které tamní destilerie stojí za to prozkoumat? Vydejte se prstem po Rumové mapě Lukáše Dvořáka na Kubu.

Co znamená u rumu označení XO? Kde se vzalo? Na vyzrálé třtinové speciality se zblízka podíval Lukáš Dvořák. Přečtěte si jeho článek v magazínu.

V sortimentu Alkohol.cz nově najdete české řemeslné limonády BOHO. Vyzkoušejte parádní kombinace s rumy a giny podle Lukáše Dvořáka a Honzy Vlasáka.

Jak se dělá rum, když nemáte destilerii? Můžete ho koupit, nechat dozrát a pak nalahvovat. O tom, jak se s rumem obchoduje ve velkém, čtěte v Rumovém průvodci.

Americká whiskey se v posledních letech proměňuje a kromě bourbonu se prosazují i nové typy. Přečtěte si víc v novém díle série Kudy teče whisky.

Hledáte knihy, ze kterých nejlépe načerpat rumové znalosti? Přečtěte si třetí dávku knižních tipů od našeho rumového ambasadora Radka Navrátila.

Vydejte se s naším tekutým cestopisem daleko na sever, do norské palírny Aurora Spirit. Její destiláty už dorazily do Čech a jsou to skutečné nápoje severských bohů.

Guyana, to je ráj milovníků těžkých, výrazných rumů. Nahlédněte do tamní výroby a objevte s Lukášem Dvořákem guyanskou sbírku historických destilačních zařízení.

Jaká jsou pravidla pro výrobu rumu na Martiniku, Jamajce, Guadeloupe nebo v Guyaně? A jaká je jejich výhoda pro spotřebitele? Čtěte v článku Radka Navrátila.

Užijte si hřejivou sílu zázvoru v té nejlahodnější podobě. Vyzkoušejte náš recept a připravte si během chvíle famózní domácí zázvorovici. Na zdraví!

Jablka, dýně, hrušky nebo trnky? Vyzkoušejte oblíbené receptury Honzy Vlasáka a užijte si typické podzimní chutě v kombinaci s parádními giny.

Vychutnejte si tekutý advent s degustačními kalendáři s alkoholem. Máme pro vás přehled těch nejlepších a spoustu praktických tipů k tomu.

Hořkosladký likér z vlašských ořechů patří k dědictví našich prababiček. Připravte si ořechovku v domácích podmínkách podle ověřeného receptu.

Namíchejte si gin s tonikem. Příjemně nahořkle svěží koktejl si s naším receptem připravíte i v domácích podmínkách raz dva. Tak s chutí do toho.

Víte, odkud je 8 z 10 nejprodávanějších whisky světa? Ze Skotska? Nene, je to Indie. Jen to má háček… Přečtěte si o indické whisky v článku Petra Pulkerta.

Vždycky jste se chtěli podívat do koktejlového baru, ale nesebrali jste odvahu? Co vás tam čeká? Vyrazte na návštěvu nanečisto s Lukášem Dvořákem.

Ochutnejte novou limitku Bruichladdich stočenou exkluzivně pro Alkohol.cz. Single cask whisky ze sudů po francouzském víně recenzoval Petr Pulkert. Dáte si?

Ginový průvodce vás tentokrát provede českými a moravskými giny. Vydejte se s Honzou Vlasákem za krásami českého jalovce. Je co objevovat.

Co jsou to estery, kde se berou a proč jsou typické právě pro jamajské rumy? Přečtěte si o tom v novém článku Rumového průvodce Radka Navrátila.

Hledáte ten nejlepší adventní kalendář pro dospělé? Stačí si vybrat z našeho přehledu. A pak už si jen vychutnat tekutý advent.

Máte chuť na Čínu? Tahle otázka je možná budoucností asijské whisky. Přečtěte si o nově vznikajících čínských destileriích v článku Petra Pulkerta.

Co jsou to bariková vína? Jak se vyrábějí a čím jsou výjimečná? Objevte v našem článku krásu vín zrajících v malých dubových sudech.

Rumová mapa vás zavede do destinací, kde vznikají vaše oblíbené destiláty. Vydejte se s naším ambasadorem Lukášem Dvořákem na divokou Jamajku. Šťastnou cestu!

Vychutnejte si kulinární symfonii dokonalého spojení jídla a vína. Nahlédněte do pravidel párování a zkuste naše tipy na skvěle sladěné kombinace.

Palírna Prádlo se vrací na výsluní s novinkou. Desetiletá whisky Prádlo zrála v sudech z českého dubu a sudech po portském. Jak se povedla? Čtěte.

Jaký je rozdíl mezi cachaçou, clairinem a agricole rumem? Co je naopak spojuje? A proč se označují jinak, když jsou si tak podobné? Čtěte v článku Rumového průvodce.