Novinky, zajímavosti a doporučení lahví z celého světa

Praha ožije 7. dubna whisky aneb Whiskyfest 2018
Praha ožije 7. dubna whisky aneb Whiskyfest 2018 31.3.2018

Teplé jarní víkendy si přímo říkají o nějaký ten výlet. Pokud ještě nemáte plány na první dubnovou sobotu, jeden tip bychom měli. Navštivte skotské, irské, americké, japonské a další palírny whisky. V pražských Holešovicích.

Prosecco
Prosecco 31.1.2018 | Marcel Láznička

Hit nekončícího osvěžení s 50 miliony bublinek.

Champagne André Clouet
Champagne André Clouet 24.1.2018 | Marcel Láznička

André Clouet vyrábí bílé, růžové, neročníkové, ročníkové a Prestige Champagne, přirovnávané kvalitou k Champagne Cristal z věhlasného domu Louis Roederer.

Henriot, klasická ukázka dokonalé Champagne
Henriot, klasická ukázka dokonalé Champagne 12.1.2018 | Marcel Láznička

Davinus. První Négociant v ČR.
Davinus. První Négociant v ČR. 15.12.2017 | Marcel Láznička

Négociant. Obchodník, spolupracující s vinařiem na nejlepším vínu pro své zákazníky. Právě Davinus je první négociant v ČR. Jeho lahve najdete na Alkohol.cz

Šumivé víno na Silvestra
Šumivé víno na Silvestra 12.12.2017 | Marcel Láznička

Jak oslavit Silvestr? Nabízí se mnoho způsobů. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, je jasné, že budete potřebovat osvěžení.

Vánoční balíčky? Vytvořte svůj vlastní. Vytvořte balíček plný vina.
Vánoční balíčky? Vytvořte svůj vlastní. Vytvořte balíček plný vina. 11.12.2017 | Marcel Láznička

Nejlepší vánoční dárkové balíčky často bývají ty vlastní. Vyberte z námi doporučovaných vín a darujte několik skvělých chutí najednou. Dárek, který potěší.

Štědrovečerní večeře a vína
Štědrovečerní večeře a vína 8.12.2017 | Marcel Láznička

Vánoce jsou jen jednou za rok, a proto je potřeba užít si je do posledního detailu. Na snoubení pokrmů a vína záleží.

Svařené víno
Svařené víno 4.12.2017 | Jan Mareš

Klasika všech klasik. Ideální na zahřátí nebo jen tak, pro navození zimní atmosféry. Ke knížce, k dlouhým večerům, k vánočnímu cukroví. Hlavní složkou je tady samozřejmě červené víno, použít však můžeme i bílé. Ochucujeme hřebíčkem, skořicí, anýzem…

Snowball
Snowball 4.12.2017 | Jan Mareš

Vaječný likér v luxusním zimním podání. Poměrně běžný „vaječňák“ s citrusovou limonádou tady doplňuje kapka sherry a šampaňské. Hutná, zároveň však svěží dobrota.

Apple Punch
Apple Punch 4.12.2017 | Jan Mareš

Český zimní punč. Můžeme podávat chlazený na ledu, ale i horký, pěkně v hrníčku. Chuť je perfektně vybalancovaná kombinace jablečného džusu, hořkého fernetu, sladkého medu, kyselého citronu a skořice.

Hot Toddy
Hot Toddy 4.12.2017 | Jan Mareš

Tradiční zimní dobrota z britských ostrovů, která má prý celou řadu léčivých účinků. Tak vyzkoušejte a dejte nám vědět. V Irsku ji tradičně pijí s whisky, existují ale i varianty s rumem a koňakem.

3 recepty na snadné a lahodné vánoční cukroví
3 recepty na snadné a lahodné vánoční cukroví 4.12.2017

Jaké vánoční cukroví máte nejradši? Mezi nejoblíbenější patří vanilkové rohlíčky nebo vosí hnízda. My jsme pro vás připravili tři jednoduché recepty na cukroví s kapkou alkoholu. Jsou Vánoce a k nim alkohol v různých podobách patří. Překvapte svoje…

Becherovka Sour
Becherovka Sour 29.11.2017 | Jan Mareš

Příjemná sladkokyselá chuť s nádechem kořeněné Becherovky. Zjemněná vaječným bílkem. Sour z karlovarského bylinného likéru a skořice, který umí vytvořit vánoční atmosféru.

Cache Cache
Cache Cache 9.11.2017 | Jan Mareš

Skvělý letní long drink, jehož struktura vychází z oblíbené Lynchburg Lemonade. Whisky nahradil koňak, Peyrot zase Bols a tonik za Ginger Ale nebo Sprite.

Last Word Coctail
Last Word Coctail 3.11.2017 | Jan Mareš

Cocktail na ginu s francouzským bylinným likérem Chartreuse a italským třešňovým likérem z třešní Marascha. Sladkokyselá a plná chuť.

Sierra Madre
Sierra Madre 3.11.2017 | Jan Mareš

Skvělá kombinace tequillového souru a kouřového nádechu mezcalu. Ideální s chilli sirupem a mangovým pyré. Koktejl, který má grády.

Judgement Day
Judgement Day 3.11.2017 | Jan Mareš

Jihoamerické Pisco a vůně absintu. Výrazný základ doplněný hořkou Angusturou, kyselou citronovou šťávou, sladkým cukerným sirupem. A vaječným bílkem.

Perfect Manhattan
Perfect Manhattan 3.11.2017 | Jan Mareš

Pro někoho je tradiční Manhattan až příliš sladký. Nevadí. Od toho je tady Perfect Manhattan. Kombinace sladkého a suchého vermutu v něm krásně podporuje hlavní složku drinku, americkou whisky.

ZD Němčičky Cuvée Blanc et bleu Kabinet/Zemské 2016
ZD Němčičky Cuvée Blanc et bleu Kabinet/Zemské 2016 11.10.2017 | Marcel Láznička

Toto Cuvée vzniklo smícháním bílých a modrých hroznů. Díky tomu získalo eleganci a svěžest. Z Chardonnay získalo aroma meruněk a mandlí, ze Svatovavřineckého tóny lesních jahod a plnost.

ZD Němčičky Cuvée Aromatic Kabinet/Zemské
ZD Němčičky Cuvée Aromatic Kabinet/Zemské 11.10.2017 | Marcel Láznička

Toto Cuvée vzniklo cíleným smícháním hroznů při zpracování – 60% Veltlínského zeleného a 40% Sauvignon Blanc. Elegantní aroma sušené kopřivy získalo víno po odrudě Sauvignon, ostatní tóny, jako kůra sladkého tropického ovoce, kořenitost a příjemnou…

La Boheme
La Boheme 14.9.2017 | Jan Mareš

Příjemná chuť bylinného likéru z Karlových Varů, hořkého piva a sladkých berries .

Co se pilo na uvedení nového Rolls – Royce Phantom?
Co se pilo na uvedení nového Rolls – Royce Phantom? 12.9.2017

Společnost Rolls – Royce Motor Cars Prague pozvala ty nejvzácnější hosty z řad klientů, potenciálních zákazníků a médií a tomu odpovídala i nabídka vín a koktajlů. Jejím sestavením byla pověřena společnost Alkohol.cz

Sidecar
Sidecar 11.9.2017 | Jan Mareš

Koktejl nejspíš poprvé namíchaný ve Francii možná v Anglii po skončení druhé světové války, pojmenovaný po postranním vozíku u motocyklu.

Rosemary Gimlet
Rosemary Gimlet 7.9.2017 | Jan Mareš

Úprava klasické verze drinku z počátku 20.století, kterou nejspíš vymyslel Admiral Thomas Gimlette a to použitím limetového cordialu a tehdy Plymouth ginu.

Espresso Martini
Espresso Martini 5.9.2017 | Jan Mareš

Koktejl, který byl namíchán roku 1980 barmanem Dickem Bradsellem v Londýnském SOHO. Není to klasické martini, ale název je odvozen od sklenice ve které se podává.

Hugo Spritz
Hugo Spritz 31.8.2017 | Jan Mareš

Svěží nápoj na léto z Prosecca, máty a bezinkového cordialu, vhodný podávat vychlazený do vinné sklenice.

Negroni white
Negroni white 29.8.2017 | Jan Mareš

Roku 1919 v kavárně Caffe Casoli v italské Florencii vznikla známá verze originálního Negroni, do kterého patří stejný díl Ginu, Campari a sladkého vermutu zastříknutého pomerančovou kůrou.

Gin Fizz
Gin Fizz 23.8.2017 | Jan Mareš

Nejznámnější typ souru na bázi Ginu byl poprvé namíchán v roce 1887 v New Orleans, USA kde ho do své knihy Bartender's guide zařazuje Jerry Thomas.

Mint Julep
Mint Julep 22.8.2017 | Jan Mareš

Mint Julep je míchaný alkoholický nápoj ve kterém se spojuje chuť whisky s mátou, cukrem a vody z rouzpouštějícího se ledu. jedná se o nejstarší koktejl, vznik se datuje k roku 1903, ačkoliv první zmínky se našly v roce 1784.

1 2 3 4 5 6 >