skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Jakub Přibyl
Jakub Přibyl, spolumajitel pražského vinného baru Wine&Degu, je semifinalistou sommelierského ME 2017 ve Vídni a několikanásobným vítězem sommelierských soutěží v ČR a na Slovensku, trojnásobným mistrem ČR a čtyřikrát byl vyhlášen nejlepším sommelierem ČR. Současně je držitelem stříbrné a bronzové medaile z evropských sommelierských soutěží. Absolvoval Advanced Course Weinakademie Österreich a je jediným českým držitelem prestižního titulu na škole Court of Master Sommeliers – Advanced Sommelier.
Pracovní zkušenosti získával také v restauracích oceněných michelinskými hvězdami – Faventia Terre Blanche Four Seasons Resort (Francie) a Allegro Four Seasons Hotel Prague – nebo v renomovaných českých restauracích Grand Cru, Kalina a Borgo Agnese. Je členem odborných hodnoticích komisí v zahraničí i v ČR a odborným přispěvatelem pro časopis WINE & Degustation.
Už 7. listopadu slavíme mezinárodní den jedné z nejoblíbenějších červených odrůd. Oslavte ho s parádními Merloty z Čech i ze zahraničí. Na zdraví!
Petr Cibulka vyrábí vína tak, jak je příroda vymyslela. Čistá, v bio kvalitě a s nulovým obsahem histaminů. Odhalte s námi tajemství výroby novinky v našem sortimentu – Víno Cibulka.
Je certifikát bio kvality opravdu zárukou skvělého vína? Jak ho vlastně vinař může získat? A kdo se jím v Čechách pyšní? V tomhle článku si nalijeme opravdu čistého vína. Bio vína.
Objevte krásu francouzských crémantů – šumivých vín s jemnějším perlením a bohatou ovocno-květinovou chutí. Více o nich najdete v novém článku experta Jakuba Přibyla.
Už 25. června slavíme Mezinárodní den rosé. Přečtěte si, jak se vyrábí, i co od nich čekat ve skleničce. A přidáme i pár tipů na skvělé láhve z naší nabídky. Užijte si léto v rytmu rosé.
Šampaňské s jahodami a smetanou. Bublinky s kaviárem. Jsou to jen gastronomická klišé nebo skutečné delikatesy? Naučte se snoubit sladká i suchá šumivá vína s jídlem.
Bílý chřest, zelený, fialový... A ke všem se skvěle hodí bílé víno. My vybrali ideální láhve k párování. Na vás je už jen zvolit chřestový recept.
Odrůda Chardonnay je právem považovaná za královnu bílých vín. V našem článku se dozvíte, odkud pochází, kde se pěstuje, i jaký je její charakter. Vyberte si ze skvělých Chardonnay a připijte si s námi. Na zdraví!
Oslavte s námi Malbec Day, nejpopulárnější vinný svátek. Jak jinak, než se sklenkou skvělého argentinského Malbecu v ruce. Nebo to bude Malbec z Francie?
O francouzské oblasti Burgundska se říká, že má skvělá vína, ale je drahá. Nemusí to být pravda, když víte, kde hledat. Objevte s námi skvělá burgundská za rozumné ceny.
13. března slavíme den Ryzlinku. Pojďte s námi zapátrat v minulosti německého krále bílých odrůd – Ryzlinku rýnského. Neměl to totiž vůbec jednoduché.
Francouzská vína patří k absolutní špičce. Jejich povaha se ale mění oblast od oblasti. Občas dokonce stačí zajet jen kousek dál. Objevte s námi krásy vín ze severu a jihu údolí řeky Rhony.
Chile, Argentina, Brazílie... V Jižní Americe právě začíná první sklizeň hroznů a předpovědi pro letošní rok vypadají skvěle. Pojďte se s námi podívat na hvězdy mezi víny ročníku 2021.
Šampaňské a hvězdy patří k sobě. Billecart-Salmon je ve Francii naprostou špičkou. U nás tahle hvězda právě vychází. Přečtěte si něco z historie francouzských šumivých vín.