skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na drink Whiskey Sour
Soury jsou naprostou klasikou a patří k nejoblíbenějším míchaným nápojům vůbec. Však se také míchají už od konce 19. století, stejně jako další slavné koktejly s whiskey (třeba Old Fashioned nebo Mint Julep)
Jakkoli se zpravidla skládají jen z několika málo ingrediencí a jejich příprava se nezdá složitá, mohou barmana vytrestat. Je u nich totiž důležité správně vyladit poměr sladkých a kyselých složek tak, aby se vzájemně doplňovaly a nepřebíjely.
Koktejl Whiskey Sour (nebo Whisky Sour, podle toho, jaký destilát použijete) patří, spolu s Cosmopolitanem, Negroni, Martini nebo Margaritou mezi klasické koktejly. Stojí na kombinaci amerického bourbonu, citronové šťávy, cukrového sirupu a bílku, který můžete v receptuře vynechat, nebo nahradit sušenými bílky. Jestli vás zajímá, s čím míchat whisky (nebo whiskey), nebojte se tenhle drink vyzkoušet. Náš návod je spolehlivý.
TIP: Pokud fandíte jemným chutím a spíše decentním dřevitým tónům, použijte v receptu na Whiskey Sour místo tradičního bourbonu whiskey Jack Daniel’s Gentleman Jack. V ní je podpis dubových sudů potlačený díky dvojité filtraci. Získáte tak Tennessee Whiskey Sour.
Ingredience na koktejl Whiskey Sour
- 6 cl Bourbon whiskey (třeba Bulleit) nebo Gentleman Jack
- 6 cl citronové šťávy
- 3 cl cukrového sirupu
- 1 střik bílku (lze vynechat)
- Led
- Šejkr
- Menší sklenku typu goblet
- Koktejlovou třešničku na ozdobu
Postup přípravy Whiskey Sour
Všechny ingredience vložte do šejkru a důkladně protřepte (zejména bílek v tomto případě vytvoří efektní pěnu). Pak přeceďte do sklenky, ozdobte třešničkou a podávejte.
Pokud Vás Whiskey Sour koktejl zaujal, přečtěte si o něm víc v článku naší Whisky Lady, Mirky Kverkové. A pokud ten svůj nejoblíbenější drink pořád ještě hledáte, vyzkoušejte i jiné koktejly z whisky. Na zdraví!
