skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Podzimní ginové drinky
A je tu podzim! Dny se neodvratitelně zkracují a listy na stromech začínají pomalu ale jistě hýřit barvami. To ale určitě neznamená, že letošní ginová sezóna končí. I v tomto období si můžete namíchat skvělé podzimní ginové koktejly. Vybral jsem pro vás 4 kombinace, ze kterých si vybere každý fanoušek hřejivých chutí. A pokud zrovna nemáte chuť na koktejl a čekáte větší společnost, třeba se vám bude hodit jeden z párty setů. Já jsem Honza Vlasák a v tomto článku vám představuji ginový podzim.
Gin Apple Mule
Ingredience:
4 cl ginu (nejlepší je kořenitý Endorphin Copper Moon nebo Žufánkův OMG)
1,5 cl čerstvé limetové šťávy
Dolít půl na půl jablečným ciderem (například českým z Rychnova) a zázvorovým pivem (třeba London Essence)
Postup:
Do nízké sklenice nebo hrnku nasypte kostky ledu a postupně odměřte všechny ingredience, koktejl lehce promíchejte lžičkou a ozdobte kouskem čerstvého nebo sušeného jablka.
V této variaci na klasický koktejl Moscow mule si nadále můžete hrát s poměrem cideru a zázvorového piva podle vlastní chuti a nálady.
Pear Bubble
Ingredience:
4 cl June Gin Pear
1,5 cl čerstvé limetové šťávy
1,5 cl cukrového sirupu (domácí*, čistý nebo ochucený)
Dolít sodou nebo proseccem
Postup:
Do vysoké sklenice odměřte gin, limetovou šťávu a sirup. Tím ochuceným můžete přidat ještě další chuť, pokud máte chuť jen na hrušky, tak použijte domácí nebo kupovaný neochucený. Tyto ingredience promíchejte lžičkou, aby sirup nezůstal usazený u dna. Nasypejte do sklenice kostky ledu a dolijte sodou nebo proseccem podle aktuální chuti a nálady. Ještě jednou drink zlehka promíchejte a ozdobte plátkem čerstvé nebo sušené hrušky.
* Domácí cukrový sirup
Do hrnce dejte na jeden díl vody dva díly cukru, nejlépe bílého třtinového. Sirup zahřívejte a míchejte, aby se cukr ve vodě rozpustil. Jakmile se začne vařit, zprůhlední a máte hotovo. Sirup nechte vychladnout v pokojové teplotě a pak ho přelijte do zavírací nádoby. V lednici vám vydrží minimálně měsíc.
Slow Negroni
Ingredience:
2 cl ginu (vyzkoušejte Little Urban)
2 cl sloe ginu (skvělý je brněnský Little Urban nebo španělský Ginbery)
2 cl červeného vermutu (vynikající je Punt E Mes)
2 cl Campari
Postup:
V září se v mnoha koktejlových barech po celé republice koná Negroni week, celosvětová akce na oslavu tohoto klasického hořkosladkého koktejlu s dobročinným přesahem. Slow Negroni je lehká alternativa ke klasické receptuře. Spočívá v přidání sloe ginu, ginového likéru s trnkami, který celému koktejlu přidá hezkou ovocitost.
Nejlepšího výsledku docílíte mícháním v míchací sklenici, ale Negroni můžete klidně připravit i rovnou v nízké whiskovce. Stačí odměřit všechny ingredience na kostky ledu a vše důkladně promíchat lžičkou takových 10-15 vteřin. Koktejl pak ozdobte plátkem pomeranče.
Pumpkin Spice Highball
Ingredience:
1 cl dýňového sirupu (třeba od Monin)
1 cl čerstvé limetové šťávy
Dolít zázvorovou limonádou (například Double Dutch)
Postup:
Pro Pumpkin Spice Highball si připravte vysokou sklenici a odměřte do ní gin, limetkovou šťávu a sirup. Tyto ingredience promíchejte lžičkou, aby se cukr neusazoval na dně sklenice. Přisypejte kostky ledu a dolijte zázvorovou limonádou (pozor není to to samé jako zázvorové pivo). Celý koktejl ještě jednou zlehka promíchejte. Ozdobit ho pak můžete plátky čerstvého zázvoru nebo použijte zázvor kandovaný.
Tak který z těchto podzimních ginových koktejlů vás zaujal nejvíce a který si namícháte s přáteli? Pokud byste se chtěli v myšlenkách a s drinkem v ruce přesunout do některého z minulých ročních období, tak se podívejte na články Jarní ginové drinky a Letní ginové drinky. Ty dlouhodobě nejoblíbenější ginové klasiky jsou pak popsány i s recepty v článku TOP drinky s ginem. A určitě se nezapomeňte podívat, jaké giny přistály mezi novinkami na e-shopu. Přeji vám hezký podzim a na zdraví!