skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
(Nejen) zimní drinky z Becherovky
Becherovka je český národní poklad. Původně žaludeční likér se ukázal být parádní přísadou do míchaných nápojů. Mezi nejoblíbenější koktejly z Becherovky patří Beton nebo Becherovka Sour. Míchá se s ní i česká variace na Moscow Mule – Czech Mule a tradiční Old Fashioned se přidáním Becherovky a grenadiny promění v Bold Fashioned. Další bylinné lahůdky najdete v našem starším článku.
Když ale udeří mrazy, přichází sezóna zimních koktejlů. A taková teplá Becherovka je na zahřátí velká paráda. Dnes vám proto přinášíme inspiraci na teplé koktejly s tímhle legendárním českým likérem.
Horká Becherovka
Jednoduchá klasika, která si vystačí s minimem ingrediencí a poslouží jako zajímavá alternativa ke grogu a punči nejen na zasněžených sjezdovkách.
Ingredience:
- 45 ml Becherovky
- 150 ml horké vody
- plátek citrónu
- lžička medu
Postup přípravy:
Žádné složitosti. Jednoduše zalijte Becherovku horkou (ne vroucí) vodou, přidejte lžičku medu a ozdobte plátkem citronu. Trochu citronové šťávy můžete přikápnout i přímo do nápoje.
Horká máslová Becherovka
Bylinné tóny Becherovky, voňavý jablečný džus a hebké, hladivé rozpuštěné máslo. Tenhle drink je takový vylepšený štrúdl.
Ingredience:
- 50 ml Becherovky
- 90 ml hustého jablečného džusu nebo moštu
- 20 ml čerstvé citronové šťávy
- 20 ml medové vody
- plátek nesoleného másla
- 1 svitek skořice
- 4 hřebíčky
- 1 hvězdička badyánu
Postup:
Všechny tekuté ingredience spolu s kořením pomalu zahřejte až těsně k bodu varu. Nalijte do sklenice z varného skla a přidejte máslo. Můžete ozdobit plátkem jablka. Podávejte horké.
Lavina
Becherovka s vínem je méně známá kombinace, ale sluší jí to náramně. Spojení bylinných tónů Becherovky a červeného vína zvedá klasický svařák o úroveň výš. Ideální záležitost na procházky zasněženým městem.
Ingredience:
- 45 ml Becherovky
- 120 ml červeného vína
- 20 ml medu
- 10 ml čerstvé limetkové šťávy
Příprava:
Tekuté ingredience zahřejte těsně pod bod varu a přelijte do hrnečku nebo sklenky z varného skla. Doslaďte medem a případně ozdobte svitkem skořice.
Be punč
Příjemně ovocný horký nápoj s dokonalou chutí citrusů, bylinek a grenadiny je variací na klasický horký punč. Připravte si Be punč.
Ingredience:
- 45 ml Becherovky
- 10 ml čerstvé citrónové šťávy
- 90 m vody
- 10 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 20 ml cukrového sirupu/grenadiny
- plátek pomeranče, citrónu a limety na ozdobu
Příprava:
Všechny tekuté ingredience zahřejte těsně pod bod varu a nalijte do hrnku nebo skleničky z varného skla. Ozdobte plátky citrusů a podávejte.
Hledáte další inspiraci? Ve starších článcích jsme se věnovali drinkům na zahřátí i vánočním horkým nápojům ze všech koutů světa.
Tak na zimu!