Recept na svařené víno

12. 11. 2020 | Jan Mareš
Kategorie: Winter, Wine

svařené víno

Klasika všech klasik. Ideální na zahřátí nebo jen tak, pro navození zimní atmosféry. Ke knížce, k dlouhým večerům, k vánočnímu cukroví. Hlavní  složkou je tady samozřejmě červené víno, použít však můžeme i bílé. Ochucujeme hřebíčkem, skořicí, anýzem, vanilkou, medem nebo cukrem a pomerančem.

Potřebné suroviny

  • 0,75 l vína (třeba Merlot)
  • 1 lžička hřebíčku
  • 1 ks pomeranče
  • 2 ks vanilkového lusku
  • 1 lžíce skořice mleté
  • kostka másla
  • cukr
  • anýzová hvězdice

Příprava drinku

Na rozpuštěném másle uděláme skořicový karamel. Do něj pak přidáme vnitřek vanilky, hřebíček, anýz, na plátky nakrájený pomeranč. Vše necháme dostatečně povařit. Podle chuti ještě dosladíme a může se podávat.

Vyzkoušejte dobroty z článku