Míchané nápoje z Becherovky

30. 4. 2015

Becherovka je český klenot – bylinný likér, který byl na svém počátku používán jako žaludeční kapky. Dnes vám přinášíme několik receptů, díky kterým si můžete připravit míchané alkoholické nápoje z Becherovky a těmito míchanými nápoji snadno okouzlit své okolí.

Při přípravě jakéhokoliv míchaného nápoje nebo servírování čisté Becherovky věnujte pozornost teplotě samotné Becherovky. Becherovku zásadně servírujte studenou, nejlépe mrazenou v rozmezí přibližně -4 až -6 °C. Takto se zvýrazní vyvážená souhra bylin a koření a vychutnáte si její chuť.

HORKÁ BECHEROVKA

Na přípravu budete potřebovat:

  • 4cl Becherovky originál
  • vodu
  • lžičku medu
  • plátek citrónu

Postupujte jednoduše tak, že Becherovku zalijte horkou vodou, ochuťte lžičkou medu a citronem.

RED MOON

Na přípravu tohoto míchaného nápoje budete potřebovat:

  • 4 cl Becherovky
  • 10 cl kvalitního rybízového džusu
  • Sodu
  • Led
  • Plátek pomeranče

Postupujte tak, že naplňte sklenici po okraj kostkami ledu a nalijte Becherovku, přidejte rybízový džus, doplňte po okraj sodou, následně vložte plátek pomeranče a servírujte.

B-CELEBRATION

Budete potřebovat následující ingredience:

  • 3 cl Becherovky
  • 1 cl jablečného likéru
  • Zázvorová limonáda
  • Led
  • Kousek limetky
  • Snítka čerstvé máty

Postupujte tak, že do sklenice naplněné po okraj kostkami ledu nalijte Becherovku a jablečný likér, následně přidejte zázvorovou limonádu, na závěr vložte kousek limety a snítku máty, poté servírujte.

BETON BITTER

A na závěr přinášíme recept na klasický Beton. Budete potřebovat:

  • Vinnou sklenici
  • Led
  • 4 cl Becherovky original
  • Tonik
  • Zástřik KV14
  • Limetku, citron, pomeranč

Postup je jednoduchý, nasypte led, přidejte Becherovku, tonik, zástřik KV14, dozdobte citrusy a podávejte.