Co s pivem, na jehož výrobu byly využity špičkové suroviny a ve kterém je ukryté velké množství lidské práce? Obyčejně bychom ho vypili. Jenže kvůli zavření hospod při koronavirové pandemii se várku nepodařilo prodat. Původně mělo být zlikvidováno.
V Prazdroji se naštěstí poprvé odhodlali k výrobě pálenky. Cílem nebylo proniknout na nový trh, ale zkrátka ušetřit suroviny a otestovat si, jak využít surovinu, která byla vlastně určená k likvidaci
Prazdroj na destilaci vybral pivo z Volby sládků, protože má vyšší obsah alkoholu a pro výrobu pálenky je tak nejvhodnější. Z 10 hektolitrů nevyužité várky tak v likérce v Prádle pomalou a náročnou destilací vznikla limitovaná edice 100 litrů originální Plzeňské pivní pálenky.
Prazdroj trvale usiluje o minimalizaci dopadů svého podnikání na životní prostředí a snaží se maximálně využívat zbytkové suroviny. Zkušební využití piva určeného původně k likvidaci a jeho přeměna na pálenku tak zapadá do mozaiky udržitelného podnikání společnosti.