Příběh destilérky z Fidži je výrazně spjatý s curkovarnictvím. V roce 1862 probíhaly první pokusy o výsadbu cukrové třtiny. První cukrovar byl postaven v roce 1872 v Suvě a o šest let později bylo v provozu dalších devět.Většina cukrovarů však nepřežila propad cen cukru v roce 1884 a do roku 1926 vlastnila společnost CSR všech pět přeživších. Jejich „vláda“ trvala až do roku 1973.
V roce 1976 převzala cukrovary cukrovarnická národní společnost Fiji Sugar Marketing Company Limited (FSC), ze které vzešla v roce 1979 jediná destilérka na Fidži, South Pacific Distillery.
Ostrov si zachovává velmi bohaté vulkanické půdy prakticky bez eroze. To umožňuje pěstovat většinu cukrové třtiny zcela ekologicky. Cukrová třtina na plantáži palírny je navíc stále ručně řezána, což údajně vede k bohatší třtinové šťávě s menším množstvím tříslovin. Teplo a klima na Fidži urychlují stárnutí rumů.
Z těchto parádních podmínek pochází také Wild Parrot South Pacific, který se stane ozdobou každé sbírky.