Silver Seal je značka, která od roku 1979 nakupuje rumy zejména z Karibiku. Plní je do lahví a uvádí zpravidla po delším zrání na trh. V drtivé většině jde o velmi limitované edice, které se stávají cílem labužníků a sběratelů.
Silver Seal Demerara Diamond 17yo 50,7%, 86/218
Tenhle Single Cask byl destilovaný v roce 2002. Zrál 17 let v sudu číslo 92. Stáčení proběhlo na podporu projektu “Rock No War” v Zimbabwe. Vzniklo jenom 218 lahví.
Destilérka Diamond byla založena v roce 1670 na břehu řeky Demerara. Palírna, poslední v Guyaně, je nyní ve vlastnictví společnosti Demerara Distillers Limited (DDL), společnosti vytvořené vládou, když v roce 1974 znárodnila lihovary v zemi. Tyto lihovary se jeden po druhém zavíraly. Destilérka Diamond zůstala a získala své slavné dřevěné destilační přístroje s dvojitým destilačním přístrojem z Port Mourant, čtyřsloupovým destilačním přístrojem Savalle z Uitvlugtu, jednoduchý destilační přístroj z Versailles a destilační přístroj Coffey z Enmore.
Silver Seal Nicaragua 21yo 49,8%,229/243
Tento 21letý rum z CLDN byl destilován v roce 1998 a stáčen z jednoho sudu #23. Jde o jednu z 243 lahví.
Lihovar Compania Licorera de Nicaragua (CLDN) byl založen v roce 1937 za účelem výroby rumu značky Flor de Cana, který se poprvé stáčel do lahví koncem 19. století. Lihovar prošel v roce 1996 rozsáhlou modernizací a je jedním z nejmodernějších zařízení na výrobu rumu na světě. Provozuje třísloupový kontinuální destilační přístroj a stařený rum leží minimálně čtyři roky v sudech z amerického dubu. Schopnost CLDN pokračovat v destilaci během turbulentních období nikaragujské historie během 80. a 90. let znamená, že má jedny z největších zásob stařeného rumu na světě.
Silver Seal Haiti 15yo 51,2%, 173/278
Tenhle parádní Vintage rum byl destilovaný v roce 2004 na Haiti. Na stáčení se dostalo v roce 2020 v počtu 278 lahví.
Barbancourt rum je znám po celém světě jako rum znalců. Je nejstarším (první rum vyráběný na Karibských ostrovech) a známým producentem rumu na Haiti, který patří mezi jedny z nejlepších producentů na světě. Historie sahá až do roku 1862, kdy pan Dupré Barbancourt z Francie začal na Haiti destilovat rum. Použitím metody dvojité destilace, kterou znal z rodného města Francie a využitím potřebných znalostí z výroby kvalitního koňaku, vydestiloval unikát mimořádné kvality.
Když Dupré Barbancourt zemřel, palírna přešla na manželku Nathalie Gardère, která ji spravovala s pomocí svého synovce Paula Gardère. Paul pak Barbancourtu šéfoval až do roku 1946. Tak si generace po generaci předávají vedení v palírně dodnes. Během haitského zemětřesení v roce 2010 zemřeli dva dělníci, asi 86 přišlo o své domy. Navždy bylo ztraceno mnoho starých sudů. Zásoby se výrazně ztenčily, což se projevilo také v nabídce a ceně.