Položka z dlouhé řady edicí sběrateli oblíbené značky Zacapa. Tradičně směs destilátů vyrobených z tzv. panenského sirupu z vylisované cukrové třtiny. Deklarovaná délka zrání 15 let.
Jen připomínám, že solera funguje jako vícevrstvý (obvykle čtyřvrstvý) systém sudů, kde se ze sudů spodní vrstvy (solery čili podlahy) odebírá zralý produkt, druhá a třetí vrstva (tzv. criaderas čili jesličky) doplní vždy vrstvu nižší a sama odebere destilát z vrstvy vyšší, přičemž úbytek sudů z vrstvy nejvyšší se doplní čerstvým vodojasným destilátem. Systém se zrodil ve španělské Andalusii a po staletí stojí za kvalitou sherry. Stanovení délky zrání je problematické, protože obsah vrstev se pravidelně mísí. Smyslem systému solera je především udržet konstantní vlastnosti produktu, který jím prochází.