Co je to Limoncello a jak se vyrábí?
Říká se, že citronové likéry typu Limoncello si dávali už nejvyšší pohlaváři v dobách starověkého Říma. Lze tomu věřit, protože v těch dobách prožívalo pěstování citrusů ve Středomoří zlatý věk. Receptura na originální italský ovocný likér se uchovala do dnešních dob.
Limoncello Tradizione vyrábí značka Bonollo, která se kromě toho specializuje na produkci grappy a dalších zajímavých ovocných likérů.
Originální citronový likér Limoncello nic nenahradí
Kvalita citronového likéru Limoncello je postavená na pečlivém výběru plodů a tradičním postupu výroby. Tahle kombinace zaručuje, že je tenhle italský likér plný svěžích vůní a chutí. Je to jako byste do lahve stočili slunnou Itálii a pak si ji jednoduše nalili do skleničky.
Jak se pije Limoncello
Originální ovocný likér Limoncello je plný svěží vůně a chutě čerstvých citronů. Proto si vystačíte, když ho jednoduše nachladíte a vylepšíte kostkou ledu. Tenhle špičkový citronový likér to ale umí také v míchaných drincích. Sluší mu to například v koktejlu s tonikem, kdy na 10 cl toniku dáte 4 cl Limoncello. Ve stejném poměru si užijete Limoncello s proseccem. Vyzkoušejte a nebudete chtít jinak.