Co je to Limoncello a jaký je jeho původ?
Říká se, že citronové likéry typu Limoncello si dávali už aristokraté v dobách starého Říma. Proč ne. V těchto dobách prožívalo pěstování citrusů ve Středomoří zlatý věk. Receptura na originální italský ovocný likér se uchovala do dnešních dob, prakticky v nezměněné formě. Likéry Limoncello jsou totiž výhradně o čerstvých citronech a důkladné maceraci v kvalitním alkoholu.
Limoncello od značky Bertagnolli patří mezi nejoblíbenější v Itálii. Původ lihovaru, který kromě tradičního citronového likéru vyrábí především grappy, je datován do roku 1870. Lihovar Bertagnolli se nachází v kraji zvaném Piana Rotaliana. V Bertagnolli se vyrábí destiláty špičkové kvality, za které značka získala řadu světových cen. Také proto si můžete být jistí, že originální Limoncello téhle značky stojí za to.
Svěžest spoutaná v originálním citronovém likéru Limoncello
Citronové likéry Limoncello vyrábí řada italských značek. Ty nejlepší mají jedno společné. Dávají si záležet při výběru citronů. Po ručním sběru následuje rychlá přeprava k maceraci, aby tenhle ovocný likér neztratil ani kousek ze své svěžesti. Díky tomu vás italské Limoncello v každém případě nadchne svou jedinečnou vůní a chutí.
Jak se pije italské Limoncello
Originální ovocný likér Limoncello je plný svěží vůně a chutě čerstvých citronů. Proto si vystačíte, když ho jednoduše nachladíte a vylepšíte kostkou ledu. Tenhle špičkový citronový likér to ale umí také v míchaných drincích. Sluší mu to například v koktejlu s tonikem, kdy na 10 cl toniku dáte 4 cl Limoncello. Ve stejném poměru si užijete Limoncello s proseccem. Vyzkoušejte a nebudete chtít jinak.