Dokonale zralé kjótské švestky pochází z farmy Akio Tanaka jižně od Uji. Švestky jsou několik měsíců macerovány ve speciálně upravené verzi ginu. Když se dosáhne optimální extrakce, švestky se odstraní a na několik krátkých týdnů jsou přidány bobule haskap z Hokkaida: ty se pak vyhodí, než se tento lahodný likér osladí cukrem také z nejsevernějšího japonského ostrova.
Haskap pochází ze slova Ainu, které znamená „malý dárek na konci větve“: jsou z rodiny zimolezů a jsou také známé jako medovníky.
„BAI“ je jiné označení pro švestky ume a tento likér je tekutým ztělesněním filozofie východu a západu.
Design etikety byl vytvořen z originálního dřevěného tisku KIRA KARACHO, nástupce karakami ateliéru založeného v Kjótu v roce 1624.
Ki No Bai plum and berry liqueur je rubínově červený a nabízí aroma černého rybízu, třešní a tóny mandlí na patře. Středně dlouhý závěr je krásně vyvážený mezi sladkou a kyselou chutí.