Hořký bylinný likér byl odpradávna oblíbeným prostředkem na podporu trávení u mnichů v italských klášterech. Právě ti mu dali název fernet – hořký. Jeho recepturu v roce 1850 zdokonalil milánský lékař a fernet putoval do lékáren jako lék na špatné zažívání. Brzy se jeho výroba přesunula do lihovarů a fernet se proslavil po celém světě.
I Lionello Stock svou destilerii založil v Itálii a se svým partnerem začal vyrábět skvělý fernet. Válka se ale na jeho rodné zemi tvrdě podepsala a tak výrobu přesunul do Československa. Nová Stockova destilerie sídlila kousek od Plzně, v Prádle u Nepomuku, kde ji najdete dodnes.
Receptura Fernetu Stock pořád vychází z té původní z roku 1927. Kombinuje kombinaci bylin, z nichž dvě jsou lokální a zbytek se v té nejlepší kvalitě dováží z celého světa. Celý seznam ingrediencí zná jen hlavní destilatér. Právě on zodpovídá za to, že Fernet bude chutnat stejně, bez ohledu na to, jak se zrovna „vyspala“ matka příroda. I proto se poměry jednotlivých ingrediencí mohou měnit, ale Fernet bude vždy skvělý.
Složení:
Melasový líh, směs bylin, cukr, barvivo-karamel
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.