Filipíny. Ostrovy, které prosluly nekonečnými plážemi plnými slunce, bezpočtem sopek a… famózní cukrovou třtinou. V rumech Don Papa se potkávají všechny tyhle přednosti. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi.
Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa rumu, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu. Vyšší teploty při zrání zařídí intenzivnější kontakt dřeva s rumem a výsledkem je intenzivní, bohatá chuť a temná barva. V poslední fázi se pak rum filtruje přes uhlí.
Po nalití do skleničky vás Don Papa zaujme svou melasově hnědou barvou. Při přivonění ucítíte neodolatelnou mohutnou vůní čokolády, čerstvě pražené kávy, oříšku, sušených fíků a karamelu. V chuti se tyto tóny dále v ústech hromadí a výsledkem je harmonický koncert bohatosti a jemnosti.
Limitované edice Don Papa Art
Značka Don Papa získala řadu světových ocenění za design svých obalů. V tomto duchu značka vstupuje na uměleckou scénu a pravidelně pořádá soutěže pro vizuální umělce. Podněcuje je k interpretacím svého vizuálu jejich vlastním, originálním uměleckým pohledem. A umožňuje jim stát se tvůrcem limitované edice balení rumu Don Papa. Připojit se může každý.
Design edice Don Papa Art 2020 vznikl dík 5. ročníku umělecké soutěže. Design navrhl Geovanni Abing. Ten vylíčil majestátní Kanlaon jako magické místo plovoucí v moři mraků s rozmanitou flórou a faunou. Příroda převládá a vládne věcem vytvořeným člověkem. Půvab této krajiny pokračuje, věčně.