skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na pravé italské Bombardino
Italské Bombardino je bomba. Tedy malá bomba. Tak se doslova překládá název tohoto teplého alkoholického nápoje. V článku vám prozradíme, kde se originální Bombardino vzalo, z čeho ho namíchat, a samozřejmě přidáme také návod na přípravu Bombardina hezky v teple domova.
Historie Bombardina
Název nelže. Bombardino vás vystřelí z lyžáků. Právě na sjezdovkách tahle lahůdka vznikla. Dnes už legendární horký drink se zrodil v lyžařském resortu na svazích italských Alp. Majitel jedné z chat tu promrzlým lyžařům nechal připravit teplý koktejl, který spojil tradiční vaječný dezert Zabaglione s whiskey a mlékem. Lyžaři po ochutnání nadšeně zvolali É una bomba!
Z čeho je Bombardino, které si můžete koupit na českých sjezdovkách? V našich podmínkách se ingredience na Bombardino většinou obměňujíí a těžko dostupné Zabaglione nahrazuje vaječný koňak. Místo whisky se tradičně používá také brandy nebo bílý rum. A i když můžete dnes koupit už hotové v láhvi (třeba od značek Trentine nebo Bertagnolli), domácí Bombardino bude vždycky chutnat lépe. Tady je recept:
Ingredience na Bombardino
- 8 cl vaječného likéru
- 4 cl brandy
- 4 cl mléka
- šlehačka na ozdobu
Návod na přípravu Bombardina
Pravé Bombardino si žádá Zabaglione, ale vy směle sáhněte po kvalitním vaječňáku. Nebo si vyrobte domácí. Smíchejte vaječný likér, brandy a mléko a všechno to zahřejte těsně pod bod varu. Výsledný nápoj nalijte do malých šálků a ozdobte šlehačkou. I za domácí šlehačku máte body navíc. Chutná totiž nejlépe. Svůj výtvor můžete lehce poprášit skořicí a pak ještě horký nápoj ihned podávat.
Alternativy k Bombardinu
Pro milovníky jemnějších chutí je tu Calimero. Tenhle horký nápoj nahrazuje brandy espressem a je tedy méně alkoholický a s extra porcí vzpruhy. Když použijete místo brandy whisky, dostanete Scozzese.
Hledáte inspiraci pro další horké drinky? Připravte si tradiční grog, vylepšenou horkou čokoládu, horký cider nebo horkou griotku.