Touha objevovat různé vůně i chutě stála na začátku Valinch & Mallet. Dvojice kamarádů se totiž před lety rozhodla vybírat ty nejzajímavější sudy jednotlivých palíren a pouštět je do světa jako hotový single cash v původní síle. Ale ne jen tak v obyčejných lahvích, ale v lahvích, které jsou uměleckými díly.
Valinch & Mallet Domaine de Charron 30 Bas-Armagnac 47,4%
Tenhle rum byl destilovaný v roce 1990. Zrál dlouhých 30 let v sudu z francouzské dubu. V roce 2021 byl stočený v počtu 292 lahví.
Etiketu má na svědomí Giacomo Modolo. Narozen v roce 1988 ve Vicenze, po absolvování umělecké školy ve Vicenze získal v únoru 2011 bakalářský titul v oboru grafika na Akademii výtvarných umění v Benátkách a na stejné instituci v únoru 2013 postgraduální titul v oboru dekorace. Díla Giacoma Modola, charakteristická zjevnou falzifikací a dekonstrukcí zobrazení, ve skutečnosti zobrazují předměty, které mají živou prostorovou a figurativní konkrétnost.
Valinch & Mallet Ten Cane 13 Pure Sugar Cane Juice Rum 56,3%
Rum byl destilovaný v roce 2008. Zrál 7 let tropicky a 6 let kontinentálně. Při stáčení v roce 2021 vzniklo jen 307 lahví.
O etiketu se postaral italský malíř a architekt Diego Zangirolami. V roce 1984 se narodil v Turíně. Po absolvování střední umělecké školy vystudoval architekturu na Univerzitě Politecnico v Turíně.
Jeho umělecké bádání je silně spjato s evropskou tradicí a vyznačuje se originálními miniaturami, kde spolu mluví lidé, krajiny, architektura, historie, literatura, poezie a mýty. Vzácné miniatury uzavírají malé světy, vzájemně propojené, kde postavy, ať už skutečné nebo vymyšlené, žijí v mimočasových kontextech. Kreativní mysl umělce, na první pohled anachronická, obsahuje odlišnou dočasnost, která se rozvíjí zcela osobním způsobem pro výběr kompozice i obsahu. Pro tvorbu etikety byl vybrán, protože má odvahu být daleko za módou současnosti.
Valinch & Mallet New Yarmouth 26 Traditional Rum Jamaica 56,9%
Rum Valinch & Mallet New Yarmouth 1994 26y byl destilovaný v roce 1994. 25 let zrál na Jamajce , a pak se na 1 rok přesunul do Evropy. Při lahvování vzniklo pouhých 310 lahví, které rychle zmizely. Tohle je umění, které se ve sbírce bude vyjímat.
O design etikety se postarala umělkyně Chen Li, která se narodila a vyrostla v Pekingu. Poté navštěvovala Akademii výtvarných umění v Římě, a pak se přestěhovala do Turína, kde v současnosti žije a pracuje. Její obrazy představují květinové kompozice rozvíjející se do tváří, zvířat a abstraktních tvarů.
Opakující se tóny zelené a oranžové způsobují, že předměty jsou téměř zavěšeny v plovoucí a tajemné dimenzi, která diváky přenese do umělcova vesmíru. Vliv čínské tradice je patrný, ale umělec ji dokáže přepracovat se smyslem pro soudobost a originalitu.
Valinch & Mallet Clarendon 12 Pure Single Rum Jamaica 56,1%
Rum Valinch & Mallet Clarendon 2008 12y destilovaný v roce 2008. 11 let zrál v tropech na Jamajce, a pak se na 1 rok přesunul do Evropy. Při lahvování v roce 2021 vzniklo pouhých 323 lahví o síle 56,1%, které rychle zmizely. O etiketu se postaral italský malíř a architekt Diego Zangirolami.
Valinch & Mallet Glendullan 12 Single Malt Scotch Whisky Speyside 53,1%
Tahle whisky byla destilovaná v roce 2009. Zrála v sudu po sherry do roku 2021. Stočeno bylo 363 lahví.
Etiketu má na svědomí duo bn+BRINANOVARA (Giorgio Brina a Simone Novara). Giorgio Brina vystudoval sochařství na Akademii Brera v Miláně a Simone Novara studovala malbu na University of the Arts v Londýně a absolvovala architekturu na Politecnico v Miláně.