The Nectar se zrodil v roce 2006. Vytvořili jej 2 milovníci whisky Jan Broekmans a Mario Groteklaes. Společnost byla založena jako vášniví projekt, zejména stáčení skvělých, zábavných a chutných nápojů. Projekty jako tyto jsou vždy dobrým nápadem, což zajišťuje, že prvním cílem společnosti je stáčet ten nejlepší možný produkt.
Díky stáčírně The Nectar tak s trochou štěstí můžete ochutnat rumové klenoty, které není možné jinak sehnat. The Nectar of The Daily Drams Antigua 65% je parádní ukázkou toho, že i my tady v srdci Evropy můžeme ochutnat skutečné skvosty.
Antiqua Distillery Limited (ADL) sídlí na ostrově Antigua, na kterém má rum poměrně slušnou tradici a je v podstatě součást denního života tamních obyvatel. Lidé se scházejí v malých barech, kde hrají kostky, karty a tráví společný čas nad lahví či sklenkou rumu. Na ostrovech se rum začal vyrábět opravdu brzy, podobně jako na Barbadosu či Jamajce, významný je rok 1674, kdy Sir Christopher Codrington přišel na ostrov Antiqua a založil významnou plantáž cukrové třtiny nazvanou Betty’s Hope po své dceři. Začátkem osmnáctého století se pak začal produkovat rum v menších palírnách po celém ostrově. Antiqua Distillery Limited byla oficiálně založena roku 1932 jako fúze několika malých palíren, jejichž majitelé se domluvili a zapsali společnost se vstupním kapitálem 2 500 liber.
Primární destilační zařízení pro výrobu rumu v Antiqua Distillery Limited byla od roku 1933 čtyř-sloupcová měděná kolona Sevalle vyrobená ve Francii. Toto zařízení v podstatě dosloužilo v roce 1991 a začalo být postupně nahrazováno modernější kolonou z produkce John Dore UK, stávající ze třech sloupců.
Master blenderem se stal v roce 2004 Kevin Semple. Muž, který prošel intenzivní školou od jeho předchůdců, Francouzů Laurenta Lafuenteho a Christophera Etchbara. Po technické stránce má v laboratoři „k ruce“ velice zkušenou Moyu Lambertovou, která se k týmu připojila v roce 2010 jako zkušená posila se sedmiletou praxí z jamajských palíren Clarendon Distillers a Wray & Nephew (Appleton Rum).