Ron Millonario 15
Rum Millonario je plodem žhavých slunečních paprsků, jejichž pohlazení dává výjimečnou kvalitu cukrové třtině. Sladký buket, tělnatost a teplo uvolněné pomalou fermentací třtinové melasy, delikátní destilace a trpělivé zrání až po dobu 15 let v dubových sudech metodou solera zaručují chuťovou stálost a hedvábnou jemnost tohoto peruánského rumu. Každá lahev je ručně zabalena do obalu z palmového proutí toquilla peruánskými ženami se zručností předávanou po generace.
Dictador 12
Skvělý dvanáctiletý rum od kolumbijské legendy Dictador má všechno. Destiloval se ve dvou typech kotlů pro maximum chuti a vůně, a aby to nebylo málo, zrál v dubových sudech po bourbonu a portském. Výsledkem je fantasticky temná mahagonová barva a vůně medu, vanilky, karamelek a pražené kávy s dotekem dubového dřeva. V chuti hraje prim karamel, vanilka, kakao a pečený med. A ten závěr? Dřevitý, sladký, nekonečně dlouhý. Vítejte mezi Dictador aficionados. Tahle láska vydrží na celý život.
Admiral Rodney HMS Princessa
Vyzrálý robustní, komplexní rum z ostrova Svatá Lucie stojí na perfektně vyladěné směsi rumů destilovaných v tradiční Coffeyho destilační koloně o dvou válcích. V Admiral Rodney HMS Princessa se potkávají rumy, které odpočívaly 5 až 9 let v kombinaci amerických dubových sudů po bourbonu a portském víně. Výsledný blend má tmavou mahagonovou barvu a voní po rozinkách v medu a vanilce se špetkou tabáku. Na patře je příjemně nasládlý s výraznou chutí tmavého cukru, crème brûlée a opálených dubových sudů. V závěru se drží dubové noty v doprovodu karamelu a exotického koření.
Rum Nation Guatemala
Rum se vyrábí se z melasy cukrové třtiny na kolonovém destilačním zařízení. Po dobu minimálně 4 let stařen v tropických podmínkách okolí řeky Hondo, v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál původně bourbon. Tajemství jeho výrazné, bohaté chuti tkví ve druhém zrání, které probíhá po dobu 16 měsíců v chladnějším italském prostředí, v sudech po sherry oloroso a Pedro Ximénez. Ty rumu dodají další vrstvu komplexnosti společně s vinnými a ovocnými tóny, které umocní jeho přirozenou sladkost a chuť vanilky a rozinek.
Lazy Dodo Single Estate
Tenhle rum pochází z nejkrásnější plantáže Mauricia a svým jménem připomíná nejslavnějšího obyvatele tohoto ostrova. Dnes už vyhynulý blboun nejapný, známý také jako dronte mauricijský, je stále součástí státního znaku.Samotný single-estate rum se vyrábí z čerstvé melasy, která se nechává přirozeně kvasit. Během destilace ze pak sebe vydá výrazné tóny cukrové třtiny a tropického ovoce, tolik typické pro tento terroir. Výsledný destilát pak zraje až 10 let v kombinaci francouzských a amerických dubových sudů, aby se nakonec stal součástí mistrného blendu.Jantarově zlatý rum je na patře svěží, výrazně ovocný a jemný, s citrusově-dřevitým charakterem. Užijete si ho samotný, na ledu, i v míchaných drincích. Tak na doda!
Don Omario’s Vintage
Skutečný klenot mezi rumy. Blend vintage kousků z Belize, které zrály v dubových sudech minimálně 10 let. Po celou dobu výrobního procesu na ně dohlížel zkušený Master Blender, Don Omario Perdomo. Výsledkem jeho péče je jemný, jantarově zlatavý rum s vůní čokolády, vanilky a tmavého cukru. Aroma přechází i do chuti, kde se k němu přidávají dezertní tóny karamelu a sušeného ovoce.
William Hinton 4 Cask
Nejlepší cukrová třtina ostrova Madeira, speciální proces prodloužené fermentace, destilace v měděných alembicích a zrání ve 4 typech sudů z francouzského dubu. Takový je recept na limitovanou edici William Hinton Four Cask Edition, kterou budete jinde velmi těžko shánět. Užijte si kombinaci dřevité vanilky a jemných květinových tónů.
Zaka 7yo
Zaka je unikátní řadou prémiových rumů inspirovaných mystikou karibské voodoo kultury – Zaka byl v této mytologii bohem zemědělství a rolnictví, který měl velmi blízko k lidem tvrdě pracujícím (nejen) na plantážích. Rum je stařený 7 až 10 let v sudech po bourbonu. Při výrobě je použita především „pot-still“ destilace za doplnění 4 kolon. Zaka Trinidad 7y je jemný a florální – je vyjádřením moderního rumu, jehož bohaté ovocné tóny vytvářejí explozi především citrusových a hruškových stop.
Cane Island Australia 4yo
Tenhle mladý fešák z Austrálie je 100% pot still rum, který zrál 4 roky v sudech po bourbonu. Pochází z Beenleigh Rum Distillery a získá si vás svou komplexní a jemnou chutí s tóny ovoce, koření a dubu.
Séverin Rhum Vieux
Elegantní agricole rum z karibského Guadeloupe je plný ovocných tónů. Představuje produkci z jedné z nejoblíbenějších destilerií na ostrově - Distillerie Séverin. Ta se může pochlubit posledním funkčním lisem na třtinu s vodním pohonem. Po přivonění ucítíte zralé banány, vanilku, citrusy a med. Na patře je rum jemný, s výrazně ovocným charakterem. Chuti dominují tropické plody, zejména ananas a mango, v doprovodu karamelu a banánů. V závěru zůstává ovoce a sladké koření.