Ron San Miguel Solera 1952
Rum San Miguel je vyráběn v Ekvádoru, konkrétně na pomezí regionu Costa a Sierra, kousek od kaple svatého Michaela. Je uložen ve skladech ve výše 2 538 metrů nad mořem a zraje metodou solera. Ke staření jsou používány sudy z amerického dubu. Zlatavá barva, lehké a sladké aroma exotického původu - cukrová třtina, vanilka, banán, pomerančová kůra a dřevitost.
Naga Siam 10y
Rum NAGA Siam Edition je vyroben z indonéské melasy a je destilován v kontinuální koloně. Následně je uložen ke zrání ve 200litrových sudech vyrobených z amerického dubu. Sklad se sudy je umístěn v podzemí, tak aby byly zachovány stálé podmínky pro zrání rumu. Přesto “andělská daň” tvoří 7 až 9 % ročního odparu. Ve vůni je možné cítit aroma třtinového cukru, koření a dřevité tóny. V ústech působí vyváženým dojmem a postupně se rozvíjí elegantní tóny kandovaného ovoce, vanilky, dřeva a tabáku.
Rhum J. M. Terroir Volcanique
Rum JM Terroir Volcanic je krásný agricole rum zrající v sudech z amerického dubu, které jsou vypáleny do dvou stupňů, jeden intenzivní a druhý extrémní. Právě díky této metodě získává rum JM Terroir Volcanic svůj výjimečný charakter a zároveň zvýrazní prostředí Martiniku a sopky Mount Pelée. Tato láhev je dokonalou fúzí jedinečného terroiru a know-how rumového panství JM.
New Grove Bourbon Cask
New Grove Bourbon Cask se vyrábí z melasy z cukrové třtiny pěstované na vlastních plantážích. Prochází kolonovou destilací a následně je uložen do nových sudů z amerického dubu a sudů po bourbonu. Do rumu se nepřidává cukr či jiná aditiva a není filtrován za studena. Jde o plný rum suchého charakteru, ve kterém se projevují tóny vanilky, karamelu a dřeva, následované svěžími tóny, lehkým kouřem a nasládlým kořením.
William Hinton 5 Cask Blend
William Hinton 5 Cask Blend je směsí 5 rumů zrajících v různých sudech po dobu alespoň 3 let. Tyto sudy byly dříve použity pro výrobu vína a jiných destilátů. I když se jedná o agricole rum, použité sudy harmonizují celkovou chuť a díky tomu není dominující charakter zemědělského rumu. Nasládlé aroma, ve kterém vystupují tóny vanilky a dřeva. První napití působí suchým dojmem s postupně rozvíjející intenzitou až do dlouhé jemné dochutě.
Cartavio XO
Rum Cartavio pochází z Peru, a i přes to, že se jeho tradice datuje až do roku 1929, ve výrobě nalezneme moderní technologie. Jejich XO zraje 18 let v dubových sudech z USA, Francie i Slovinska. V chuti má příjemný medový charakter, vychutnejte si jej s oblíbeným doutníkem.
Villa Rica Anejo 23y
Rum Villa Rica vzniká v mexickém městě Córdoba. Pro rum Villa Rica jsou vybrány dvě odrůdy cukrové třtiny, které rostou na polích ve výšce 700 až 1400 metrů nad mořem. Finální destilát zraje v sudech z bílého dubu, ve kterých byla dříve uložena kanadská whisky. Vůně hladká a elegantní dominují ji med, dřevo, tropické ovoce. Chuť je středně tělnatá s intenzivními chutěmi, které korespondují s vůní.
Cihuatán Cinabrio
Cihuatán Cinabrio je rum vytvořený jako pocta Kinichu Ahau, mayskému bohu slunce. Legenda praví, že Spící žena, strážná bohyně údolí Cihuatán, se přimlouvala za lid Cihuatán, aby Kinich Ahau dodal energii údolí svými dvěma kolibříky. Název „Cinabrio“ byl inspirován červenou barvou, kterou vytvořili staří Mayové pomocí minerálu cinabarit (rumělka). Červená byla posvátnou barvou Kinich Ahau a byla považována za dobré znamení. Rum zraje v bourbonových sudech z amerického bílého dubu.
Worthy Park Select
Worthy Park Select má 40 % alkoholu, destilovaný je v kotlících typu Forsyth, není dodáván žádný cukr. Stojí na rumech o stáří 4 až 12 let, zrajících v sudech po bourbonu. Třtina je zde velmi důležitá, výrobce si pěstuje 20 druhů rostlin, z nichž vyrábí 3 typy kvality cukru, A (nejkvalitnější a velké krystaly), B, C. Další třtinu výrobce nenakupuje.
Cane Island Single Estate Trinidad 8y
Rum vyrábí palírna Angostura Distillers. Byl destilovaný kolonově a zrál 8 let v sudech po bourbonu. Vyniká ovocnou a mírně dřevitou vůní. V příjemné a teplé chuti dominují tóny zralých banánů a dubu. Dlouhotrvající závěr je jemný a pikantní.