Ron Carúpano Reserva 12 Exclusiva
Rumy Carúpano pocházejí z Venezuely, kde vznikají pod taktovkou master blenderky López de Bastidas. Je to jediná žena tohoto povolání ve Venezuele. Ron Carúpano Reserva 12 Exclusiva obsahuje rumy staré až 12 let. Voní po vanilce, banánovém džemu, pražených mandlích a lískových oříšcích. Výrazné chuti vládnou tóny kokosu, vanilky, karamelu a ořechů. Závěr je vyvážený a sametový.
Chairman’s Reserve Legacy
Rum Chairman's Legacy je výsledkem umění míchat kotlíkové a kolonové rumy. Zrál v tropických klimatických podmínkách v sudech po bourbonu a výsledná směs vznikla namícháním z několika rumů starých 5 až 8 let. Chairman's Legacy voní po ananasu, banánech a vanilce. V intenzivní chuti objevíte tóny grilovaného tropického ovoce, koření. Závěr je příjemně dlouhý.
Cane Island Single Estate
Tenhle mladý fešák z Austrálie je 100% pot still rum, který zrál 4 roky v sudech po bourbonu. Pochází z Beenleigh Rum Distillery a získá si vás svou komplexní a jemnou chutí s tóny ovoce, koření a dubu.
Novo Fogo Chameleon
Novo Fogo je řemeslná cachaca vyráběná z čerstvé třtinové šťávy. Fermentace je krátkodobá, destilace následně kotlíková. Dále destilát stráví 1 rok v dubových sudech. Cachaca je třtinový destilát z Brazílie a je kategorií sama o sobě. Co se objemu produkce týče, odhaduje se, že se jí vyrobí podobné množství, jako všech rumů Karibiku a zbytku latinské Ameriky.
Damoiseau Viuex Rhum Agricole V.O.
Damoiseau Rhum Vieux Agricole je ryzí rhum z Guadeloupe vyrobený z čerstvé šťávy z cukrové třtiny. Fermentační cyklus Damoiseau VO trvá 24 až 36 hodin s použitím místních kvasinek z guadelupské cukrové třtiny. Jakmile je fermentace hotová, rum se destiluje v kreolském destilačním zařízení, přičemž z něj odtéká na 88 % abv. VO Aged Rhum Agricole získal své jméno poté, co strávil minimálně 3 roky ve 180 až 200litrových sudech po bourbonu. Postupem času získává svou barvu a své dřevité a kořenité tóny.
J. Gow Spiced
Pirát John Gow pocházel ze skotského souostroví Orkneje a byl inspirací pro pojmenování této značky rumu. Rum se vyrábí od počátku až do konce na malém ostrově Lamb Holm, jen několik metrů od břehu moře. Jelikož ve Skotsku není možné cukrovou třtinu běžně pěstovat, pro výrobu rumu používají importovanou melasu. Fermentace je na rumové prostředí mírně delší a to 5 až 14 dnů. Barva je zlatavá, vůně ovocná, svěží po citrusech a zázvoru. V chuti je navíc doplňuje tón skořice a dalšího koření.
1731 Fine & Rare Grand Reserva
Značku rumů 1731 Fine & Rare založil před pár lety Jacco Kroon. V rumovém průmyslu se pohybuje bezmála 20 let. V kolekci rumů 1731 si zakládá na několika hodnotách: 100% tropické zrání, rumy bez doslazování či aditiv, bez dobarvování, nepoužívá se filtrace za studena a rumy jsou plněny o síle alkoholu 46 %. Jedná se unikátní kolekci rumů z Karibiku a Jižní Ameriky. V chuti jsou výrazné tóny vanilky a exotického ovoce, ananasu, broskve, rozinek a švestek.
Coloma 12
Značka rumu Coloma pochází z kolumbijské kávové plantáže Hacienda Coloma. Výroba rumu byla snem majitele plantáže, který si ho nakonec splnil. Vstupním materiálem pro výrobu rumu je melasa. Výsledný destilát zraje ve dvou typech sudů, nejprve v ex-bourbonových a následně ve speciálních sudech, ve kterých zrál kávový likér stejnojmenné značky, kde je uchován po 40 dnů. Vůně je svěží, sladce kořeněná, mléčná čokoláda, káva, javorový sirup. Chuť je kořeněná, dominuje káva a tmavá čokoláda s dřevitostí.
TouCan N°4
Krásný agricole rhum z Francouzské Guyany, z palírny Saint Maurice. Pro výrobu je použita čerstvá třtinová šťáva, která kvasí 2 dny, následně je wash destilován na kolonovém zařízení. Rum zraje 6 měsíců v sudech po bourbonu a další 2 týdny v sudech po armagnacu.
Plantation Barbados 5yo
Elegantní rum z Barbadosu, který nejdříve odpočívá v sudech po bourbonu 3 až 4 roky v tropech. Poté je přemístěn do francouzských sudů po koňaku na 1 až 2 roky, kde je jeho chuť obohacena o jemné tóny dřeva a muškátového oříšku. Výsledkem je jemný, tropický rum ve stylu ostrova Barbados.