Jedinečnost rumů Plantation spočívá ve dvojím zrání. Nejprve odpočívají v sudech z amerického dubu, převážně po bourbonu. Tropické klima jejich domoviny umožňuje rychlejší uvolnění agresivnějších, těkavých výparů u mladých rumů. Později pak putují do Francie, kde dozrávají ve francouzských dubových sudech po koňaku.
Občas se zadaří vytvořit takový rum bez jakéhokoliv dalšího upravování, který je ve svém přirozeném stavu dokonalý až extrémní. Proto vznikla edice Extreme, která neusiluje o rovnováhu ani harmonii, ale stojí sama za svou unikátností. Takový sud je vyčleněný a lahvovaný pro svou naprostou vynikající podstatu, což vede k notně limitovaným vydáním.
Plantation Vintage Trinidad 2008
Plantation Trinidad Vintage 2008 je limitovaná ročníková edice slavné značky Plantation. Nejprve zraje dlouhých 10 let v sudech po bourbonu v tropickém prostředí Trinidadu, kde získává své ovocné a citrusové tóny. Poté je převezen do oblasti Cognac ve Francii, kde dozrává v sudech po koňaku Ferrand jeden rok. Zde se k chuti přidávají stopy čokolády a vanilky. Lahvováno v roce 2019.
Plantation Vintage Peru 2006
Plantation Peru Vintage je směs ročníkových rumů z let 2010, 2006 a 2004. Nejprve zraje 10 let v sudech v tropech a potom je převezen do Francie kde odpočívá v dubových sudech. Chuť bohatá na dřevité tóny, jemně propojené s vařenými jablky, citróny, mangem a ořechy.
Plantation Vintage Fiji 2009
Jde o směs kolonové a kotlíkové destilace z melasy palírny South Pacific Distillery, kde před vypálením šťáva 4 až 5 dní fermentovala. Destilace proběhla roku 2009. Plantation Vintage Fiji 2009 zrál tropicky 7 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 – 3 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand. Rum má intenzivní vůni s tóny opuncie, banánu, pekanových ořechů a dubu. Bohatá a kulatá chuť navazuje na aroma náznaky máslového vanilkového karamelu, kakaa, zázvoru a ovocnými tóny kdoule, lískovými oříšky a kokosu
Plantation Vintage Barbados 2005
Mix pot still a column still destilací z melasy palírny West Indies Rum Distillery na Barbadosu, kde před vypálením šťáva 72 hodin fermentovala. Destilace proběhla roku 2005. Rum zrál tropicky 11 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 2 – 3 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand. Voní po exotickém ovoci, koření, banánech, ananasu, mangu skořici a kardamonu. V plné chuti převládá nugát, mátová čokoláda, vlašský ořech, vanilka, pečivo a sladké sušenky.
Plantation Vintage Panama 2006
Tento rum byl destilovaný v roce 2006 v Alcoholes Del Istmo Distillery, nejprve zraje v Panamě po dobu 11 let, propůjčuje mu fialovou vůni se strukturou a hloubkou, a poté se další 2 roky odpočívá v sudech Ferrand ve Francii, které propůjčují pikantnost. a dřevité tóny, které naplňují lehce tříslové podtóny.
Plantation Vintage Jamaica 2005
Jde o směs kotlíkových destilací z melasy jamajských palíren Clarendon Distillery a Long Pond Distillery, kde šťáva fermentovala na Light Pot 5 dní, Pot Still 1 týden a High Ester 2 týdny. Destilace v obou palírnách proběhla roku 2005. Rum Plantation Jamaica 2005 Vintage zrál tropicky 12 let v sudech po bourbonu, aby byl následně převezen do Evropy, kde ještě 1 – 2 roky dozrával v sudech po koňaku Ferrand. Vyniká intenzivní a komplexní vůní, ve které dominuje čerstvé ovoce, dřevo a rozinky. V silné chuti hrají tóny máty, pražené kávy, melasy a mandlí.