Máte rádi whisky Macallan? A máte rádi čokoládu?
Díky spolupráci s renomovanou Michelinskou restaurací a jejím cukrářem Jordi Rocou přináší tato láhev spojení dvou světů – whisky a čokolády. Aby vytvořila první limitovanou edici whisky v nové výroční sérii, vydala se Polly Logan z Macallanu na jedinečnou cestu do španělské Girony, kde se ponořila do světa čokolády, prozkoumala proces výroby čokolády a odhalila charakteristické chuťové profily v Casa Cacao. Macallan Harmony Collection Rich Cacao je tak výsledkem její cesty a vyrobena tak, aby se dala krásně párovat s dobrou čokoládou. A nebyl by to Macallan, aby nepřidal něco navíc. Láhev je prezentována ve 100% recyklovatelné dárkové krabičce vyrobené z vyřazených slupek z kakaových lusků, které by jinak skončily na skládce.
A co samotná whisky? Ta zrála v amerických a evropských sudech po sherry a po přivonění vás přivítá čokoládovým fondánem, medem, limetkou a dubovými tóny. Na jazyku vám pak navodí pocit hořké čokolády, medu, datlí a vanilky se skořicí. Závěr je dlouhý a jak jinak než čokoládový. Tak co, honí vás mlsná?