Landcraft Gin G9
Landcraft Gin G9 je gin zimní. Je taky prvním ginovým počinem destilérky Landcraft. Devítku tam má, protože na předchozích osmi šaržích šlo o testování nemožného. Landcraft Gin G9 vzniká v době, kdy ve Středomoří dozrávají první pomeranče. Jejich kůra tu společně s jalovcem dominuje.
Ten jalovec je z oblasti Sredna Gora v Bulharsku, pomeranče dozrály v biosadech někde tam, kde se narodil Archimédés. Nedaleko Syrakus. Protože je z nich potřeba jen kůra, vozí si ji do destilérky jako odpad až po vymačkání na džus. Cirkulární ekonomika prostě.
Jalovec, koriandr i pomeranče obsahují spoustu silic a aromatických olejů. Když dáte tenhle gin do lednice, právě tyhle látky v něm udělají mléčnou mlhu. Ta se normálně odstraňuje tak, že se gin podchladí a vyfiltruje. Jenže každá filtrace si vezme i část chuti a vůně, což je škoda. Proto je tenhle gin nefiltrovaný a může být mlžný. Landcraft Gin G9 byl vypálený ve dvou várkách 12. a 21. listopadu 2019. Obě várky byly smíchány a chvíli stály v nerezu. Vzniklo limitovaných 500 lahví.
Landcraft Gin G10
Příběhem tLandcraft Gin G10 je ženskost. Jeho tváří je Jana, dcera paličova. Inspirovala se tím, co roste kolem, a postupně si vyladila svůj vlastní recept. O jemnou citrusovost se tu kromě citronové kůry stará trio meduňka, šanta a popenec. Pryskyřičnou hloubku mu dodala špetka rozmarýnu, lehkost čerstvé květy akátu a černého bezu.
Každá láhev má v sobě i exotiku. Barvu z motýlího květu klitorie. Kromě toho, že má tahle květina krásně ženský jméno, umí i zázračně měnit barvu po smíchání s tonikem. Gin G10 se vydává pouze jednou ročně, když jsou na to suroviny, v limitovaném počtu 1 000 lahví.
Landcraft Gin G11
Landcraft Gin G11 je podzimní gin. Najdete v něm sílu podzimních chutí a vůní, chlad a mlhy blížících se Vánoc, krůpěje rosy, která neosychá ani v pozdním odpoledni. Je v něm chuť šípků a jeřabin, které sbíraly děti, co si na strništích pouštěly draka. Je v něm chlad pozdních odpolední, kdy se šerem prožene rodina divočáků na výletě za žaludy.
Základem ginu G11 jsou výhonky mladých borovic, které od jara až do podzimu ležely ve velejemném lihu, aby pustily svoje terpeny a pryskyřice. Nejvyšší tóny tu dělá citronová kůra, ty nejhlubší pak kořeny anděliky a kosatce. Gin G11 se vydává pouze jednou ročně, když jsou na to suroviny, v limitovaném počtu 1 000 lahví.
Landcraft Gin G12 Ginsinth
Takhle probíhá evoluce ve výrobě destilátů. Proč se spokojit s chutěmi, s jakými jste zvyklí u ginů a absinthů. V řemeslné destilérce Landcraft si řekli, že žádné hranice neexistují, a vyrobili křížence ginu a absinthu, Ginsinth.
Použili všechny bylinky tak typické pro oba tradiční destiláty a vytvořili něco zcela unikátního. Zjistěte, jak chutná spojení dvou světů. V jedné edici vychází jen limitovaných 1 044 lahví s etiketami z ručně vyráběného papíru. Otevřete láhev a řekněte si „heureka”!
Landcraft Gin G13
Někdo si na zimu připravuje topivo, někdo kvalitní pitivo. Zimní gin Landcraft G13 vznikl výhradně z lokálních a sezónních surovin v limitovaném počtu 976 lahví. Proč? Protože dělat stále dokola stejné giny je pruda.
Nápad stvořit Landcraft G13 vznikl při prořezávání bobkového listu na podzim. Pak se k tomu přidaly další zimní součástky jako třeba myrta z Botanické zahrady. Korunu tomu daly voňavé jarní borové výhonky. Suroviny, které u jiných ginů nenajdete. Originální vůně a chutě, které nemají obdoby.
Landcraft Gin Jíme Jih batch 1 + 2
Za vznikem ginu stojí spolek 4 jihočeských restaurací, který si říká Jíme Jih. Hostinec U Jiskrů ve Kbelnici, Sůl a řepa ve Strakonicích, Thir v Táboře a Klika v Českých Budějovicích.
Mezi dvěma lockdowny se tahle parta rozhodla vytvořit vlastní unikátní nápoj, který by definoval Jihočeský kraj. Přizvali k sobě bylinkáře Karola Lesného a společně vyrazili do terénu. Vyšli ze znalosti regionu Novohradský hor, bylin, ovoce a koření, které tahle oblast nabízí.
Zároveň chtěli ukázat, že i u nás umíme vytvořit kvalitní regionální produkt z lokálních surovin. Celý nápad na vytvoření receptury ginu utvářeli společně během divoké dvoudenní sklizně podle toho, co mohla příroda v daný moment nabídnout.
Landcraft Kro Gin 66
Landcraft Kro Gin 66 vznikl ve spolupráci s restaurací KRO. Ti si do ginu si prosadili uzenou papriku, což na počátku vypadalo jako totální úlet, ale ukázalo se, že to byl dar z nebes. V Kro si totiž řekli, že by měl gin chutnat jako kuře na paprice. Sami si papriku nasušili a vyudili.
Vzniklo celkem 600 unikátních lahví. 500 pro Kro a 100 pro Landcraft. Všechny zmizely hodně rychle.