Absinty Žufánek umí. Předvedl to u Absinthe Justifiée & Ancienne, inspirovaného prastarými recepturami, i Absinthe St. Antoine, elegantního absintu s tradičními bylinkami ve francouzském stylu. Je tady ale jedna edice, která je velmi speciální.
Když v říjnu roku 2009 otevřel Aleš Půta Hemingway Bar, byly absinty nedílnou součástí jejich menu. A odsud se to začalo rozšiřovat do dalších barů. Barmani a hosté zjišťovali, že absint není ta šílená chemická záležitost s hořící kostkou cukru, ale že se k němu váže jeden z nejkrásnějších servisů v podobě fontány s vodou.
V dubnu 2016, po 4 letech od prvního nápadu, k Žufánkům přijeli kluci z baru, pomohli drhnout pelyněk a byli při vytváření receptu. Receptu, který Žufánek tvořil naživo před nimi. Receptu, který si Žufánek nezapsal a nezapamatoval. Byla to práce toho okamžiku a už nikdo to nedokáže zreplikovat. Vznikl tak jedinečný Hemingway’s Six fingers cat absinthe No. 1. A stejným způsobem vznikaly i další edice, včetně Hemingway Absinth vol 4, kterého vzniklo jenom 500 kusů. A to se 3 různými etiketami.