Destilérka Svach leží v jižních Čechách u meandrující řeky Vltavy, pod horou Kleť. Specializuje se na likéry, české whisky a hlavně ovocné pálenky. Na Svachovce se ale s výrobou nespěchá. Tady vládne řemeslná zručnost, zkušenost, pečlivost a trpělivost, což platí i pro výrobu Griotte Liqueur Original Svach.
Griotka vzniká pouze v omezeném množství, protože čerstvé višně na stromě nerostou celý rok. Černé, vyzrálé plody jsou ručně tříděné, odpeckované a podrcené. Višně leží ve velejemném lihu 6 měsíců a na posledních 30 dní je do macerátu přidáno malé množství višňového a třešňového koncentrátu.
Po filtraci griotka získá do vínku ještě tinkturu ze směsi koření a ještě 2 měsíce odpočinku. Po mírném doslazení cukerným sirupem je na světě nádherně rubínový, voňavý a lahodný likér, na který budete chodit pravidelně každý den.