Historie původně olomouckého Gold Cocku sahá až do sedmdesátých let. Už tenkrát se tady bez přehánění dělala vážně dobrá whisky. Vždyť ji kladně ocenil i autor Whisky Bible Jim Murray. Po roce 2000 si značku i její velmi povedené zásoby vzali pod svá křídla Jelínkové. A začali si hrát. Doslova.
Ročníkové single malt lahvované na různé síly, dozrávání v sudech po slivovici nebo třeba spolupráce s whisky bary. Gold Cock nabíral na síle. V roce 2008 se už pálilo poprvé ve Vizovicích. A hned ve vysoké kvalitě:
Whisky Gold Cock Wine Brandy Finish byla destilována na konci května 2008. Slad byl mírně nakuřován na řádově 10 PPM. Sladinka byla zakvašená pivovarskými kvasnicemi. Kvasila 2 dny a prokvasila na 7,1% alkoholu. Dvoustupňová destilace probíhala na kotli Arnold Holstein, kdy první destilace trvala 6 hodin a druhá 8 hodin.
Dne 23. 6. 2008 byla whisky uložena do repasovaného sudu původem z Dolan. Sud o objemu 273 litrů byl repasován v Bednářství Bařina a tato whisky představovala jeho druhé plnění. Po více než deseti letech, přesně 19. 11. 2019 byla whisky přečerpána do francouzského sudu o objemu 223 litrů, ve kterém předtím více než 5 let zrála vínovice z vína, které v tomto sudu dozrávalo předtím.