Historie původně olomouckého Gold Cocku sahá až do sedmdesátých let. Už tenkrát se tady bez přehánění dělala vážně dobrá whisky. Vždyť ji kladně ocenil i autor Whisky Bible Jim Murray. Po roce 2000 si značku i její velmi povedené zásoby vzali pod svá křídla Jelínkové. A začali si hrát. Doslova.
Ročníkové single malt lahvované na různé síly, dozrávání v sudech po slivovici nebo třeba spolupráce s whisky bary. Gold Cock nabíral na síle. V roce 2008 se už pálilo poprvé ve Vizovicích. A hned ve vysoké kvalitě:
Jednou z prvních specialit je Gold Cock Single Malt Virgin Oak 2008, kterou ve Vizovicích sami považují za nejlepší single malt whisky toho roku. Slad je tradičně z moravského ječmene, připravený ve sladovně v Bruntále, za využití humnového sušení sladu a nakouření rašelinou z nalezišť v Soběslavi.
Destilovaná byla pomalu a dvakrát na kotlích Arnold Holstein. Ke zrání byla uložena na jaře 2008 do nového a silně vypáleného sudu z evropského zimního dubu o objemu pouhých 220 litrů.