Historie výroby whisky na Moravě začala právě před padesáti lety. V roce 1969 vypálili v lihovaru v Těšeticích nedaleko Olomouce první dodávku sladu z Bruntálu. O čtyři roky později se objevila whisky na trhu.
V roce 2006 koupila zbylé sudy a technologii včetně značky firma Rudolf Jelínek Vizovice a brzy poté navázala na tradici vypálením první single malt whisky. Označení single malt je morálně závazné. Znamená, že je produkt výhradně z ječného sladu a vyroben v určitém lihovaru.
Dražená láhev má významné postavení. Jednak je v pravém smyslu slova ročníková (2008), jednak je jednou z 265 láhví, jež byly naplněny z privátního sudu, pod nímž je podepsán tým olomouckého Irish Pubu Black Stuff. Destilát z jeho rozhodnutí dozrával v sudu po víně Pinot Noir. Z hlediska sběratelského je cenný i konkrétní životopis produktu. Pochází ze sudu číslo 240, který byl naplněn čerstvým destilátem v dubnu 2008. Zrání bylo ukončeno v listopadu 2017. Whisky byla naplněna do láhví v červnu 2018.
Vady a poškození: Bez poškození