Historie výroby whisky na Moravě začala právě před padesáti lety. V roce 1969 vypálili v lihovaru v Těšeticích nedaleko Olomouce první dodávku sladu. O čtyři roky později se objevila whisky na trhu. Pak přišla ke slovu historie a její bouřlivé peripetie.
V roce 2008 poprvé destilovali whisky ve Vizovicích. Rozhodli se vyzkoušet i whisky obilnou. Prim hraje pšenice, kterou pro rozštěpení cukrů doplnil sladový ječmen. Převaha pšenice dává whisky charakteristicky nasládlou chuť. Sudy pro zrání této whisky jsou second fill sudy po sladové whisky Gold Cock. Lahvováno při síle 61,5 %.
Whisky zrála v sudu z českého dubu, z něhož jako „single cask bottling“, tedy z jediného sudu, byla také naplněna do láhví. Krásná whisky, zajímavá také pro sběratele a investory.
Délka zrání se v případě této edice neuvádí. Její investiční potenciál je bezpochyby nadějný právě proto, že je stejně jedinečným, jako reálným důkazem výroby whisky na území Čech a Moravy.