Filipíny. Ostrovy, které prosluly nekonečnými plážemi plnými slunce, bezpočtem sopek a… famózní cukrovou třtinou. V rumech Don Papa se potkávají všechny tyhle přednosti. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi.
Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa rumu, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu. Vyšší teploty při zrání zařídí intenzivnější kontakt dřeva s rumem a výsledkem je intenzivní, bohatá chuť a temná barva. V poslední fázi se pak rum filtruje přes uhlí.
Značka Don Papa získala řadu světových ocenění za design svých obalů. V tomto duchu značka vstupuje na uměleckou scénu a pravidelně pořádá soutěže pro vizuální umělce. Podněcuje je k reinterpretací svého vizuálu jejich vlastním, originálním uměleckým pohledem. A umožňuje jim stát se tvůrcem limitované edice balení rumu Don Papa. Tahle tuba je inspirována street artem a kubismem. Uměleckou výzvou bylo zachytit kouzelný charakter a slavnostní atmosféru jedinečného souostroví Filipín a začlenit do něj skryté emblémy, jako jsou hudební nástroje a také bohatou flóru a faunu.