Filipíny. Ostrovy, které prosluly nekonečnými plážemi plnými slunce, bezpočtem sopek a… famózní cukrovou třtinou. V rumech Don Papa se potkávají všechny tyhle přednosti. Tropické klima ostrova Negros, spolu s úrodnou vulkanickou půdou na úpatí hory Mt. Kanlaon se postaraly o skvělé podmínky pro růst cukrové třtiny. A ta dala vzniknout jednomu z nejoblíbenějších rumů, který vzdává hold filipínskému bojovníku za nezávislost, Papa Isiovi.
Třtina, která se používá pro výrobu Don Papa rumu, má výjimečně vysoký obsah cukru a výsledkem jejího zpracování je tekuté černé zlato. Melasa. Po fermentaci a destilaci přichází na řadu důkladný odpočinek v pečlivě vybrané kombinaci prvně plněných sudů po bourbonu a opálených sudech z amerického dubu. Vyšší teploty při zrání zařídí intenzivnější kontakt dřeva s rumem a výsledkem je intenzivní, bohatá chuť a temná barva. V poslední fázi se pak rum filtruje přes uhlí.
Rum je sám o sobě výtečný. Ale pokud získáte podobnou tubu jako je tahle, máte v kapse parádní investiční lahev. A je jen na vás, jestli ji uchováte, nebo pošlete dál. Jde totiž o jednu z limitovaných tub, o jejíž ztvárnění se starají výherci umělecké soutěže. Každý rok jedna limitka. A tahle vznikla v roce 2018 rukou umělkyně Lee Paje.
Její vítězné mistrovské dílo je imaginací možností a dobrodružství schovaných za zdmi do nekonečného vesmíru Sugarlandia. Vizuální prvky jsou zakořeněny v historické minulosti ostrova Negros, spojují přítomnost a budoucnost do fantastické dimenze a tvoří okna mezi světy. Čím blíže se podíváte, tím blíže objevíte rozsah dobrodružství, které čeká na rozuzlení. Stejně jako milovníci rumu Don Papa nacházejí komplexní chutě v každém doušku. Don Papa Passage to the Land of Sugar je perfektní možností, jak si založit nebo rozšířit svou sbírku.