Rodinná soupeřivost dala vzniknout legendě. V roce 1821 se Joseph Chavass zkrátka rozhodl, že dokáže vyrobit lepší vermut než jeho bratranec v Turíně. A tak se zrodil Vermouth de Chambéry. Svůj název Dolin získal až později, když firmu převzal manžel Josephovy dcery Marie. Po jeho smrti pak firmu právě Marie Dolin. Obchod vzkvétal a vermutu se dařilo. Ale přišla světová válka a s ní potíže, které vyústily až v prodej rodině Sevez. Ta výrobu udržela a přidala do portfolia i likéry a sirupy.
Dnes je Dolin posledním producentem Vermouth de Chambéry a jedním z mála skutečně nezávislých výrobců vermutu. Vyrábí ho v souladu s původními postupy a podle originální receptury. Ta stojí na špičkových hroznech a vyladěném macerátu více než 50 bylin z alpských luk nad Chambéry.
Byliny dávají lehkému Dolin Vermouth de Chambéry Rouge jedinečné aroma. Voní po citronové kůře, dušeném ovoci, kdoulích a vánočním koření. Na patře je skvěle vyvážený, hořkosladký, s chutí bylin, citrusů, mandlí, hrušek a hřejivým dotykem skořice. Vychutnejte si ho v míchaných drincích s bourbonem, skotskou, nebo v legendárním koktejlu Negroni. Na zdraví!