Pražský bar Bugsy´s si připomněl 31. března 2020 pětadvacet let existence. Za tu dobu se stal průkopníkem v oboru české koktejlové kultury, do níž přinesl řadu originálních nápadů. Jedním z nich, v roce 2016, bylo zahájení řady DNA Bugsy´s ginů. Od té doby rok co rok se v lihovaru Martina Žufánka odehrává rituál. Tým baru nebo jeho část se vypraví do Boršic, aby byli jeho členové osobně přítomni „založení ginu“, nasypání směsi bylin a koření do velejemného lihu z Kojetína. Směs přenocuje v nerezových nádobách a poté je „průtahově redestilována“.
Vtip je v tom, že složení směsi - nijak tajné, publikuje se na obalu - je záležitostí týmu. Na zadní etiketu v roce 2016 jsem napsal: „Gin, tento nesporně nejvýznamnější symbol koktejlové kultury, zažívá na počátku třetího tisíciletí působivý comeback. V jedenadvacátém roce existence Bugsy´s baru se na něm přímo podílí všech dvanáct členů jeho týmu, kteří navrhli dvanáct bylin a koření, jež tvoří aromatický a chuťový půdorys DNA ginu. Každý do něj přispěl jedno z nich a formuloval tak poselství všem, kdo přijmou v čase příštím nesmrtelnou myšlenku KOKTEJLY JSOU VĚČNÉ.“
Dražený lot je až na ročník 2017 a aktuální ročník 2020 kompletní. Jeho sběratelskou a investiční hodnotu nijak nesnižuje, co se v kuloárech se proslýchá, totiž že Václav Vojíř, majitel baru a jeho spiritus agens, uvažuje o vydání vzpomínkové série pěti ročníků.