Společnost Angostura byla založena v roce 1824, když německý lékař Johan Gottlieb Benjamin Siegert, chirurg angažovaný v Osvobozenecké armádě Simóna Bolívara, zakladatele státu Venezuela, zdokonalil směs aromatických bylin zvanou „Amargo Aromatico“, kterou používal ve své lékařské praxi. Proto, aby povzbudit chuť k jídlu a trávení nemocných vojáků.
Značka své jméno získala podle města Angostura, kam se přestěhoval lékař Siegert. Hlavní složkou jeho preparátů byl alkohol destilovaný z cukrové třtiny a suroviny pocházející z ostrova Trinidad. Brzy se stal známým nejprve po celé oblasti, poté po celé zemi. V 70. letech 19. století se tři synové Alfredo, Luis a Carlos přestěhovali na Trinidad. Tato další generace se stala průkopníkem značky tím, že vytvořila svůj vlastní rum. Tyhle rumy se nechávaly uzrát v sudech zakoupených od stávajících trinidadských palíren.
V roce 1947 postavil vnuk Dr. Siegerta, Robert Sieger, spolu s Albertem Clydem Gomezem a Thomasem Gatcliffem první palírnu v Port Spain. A v roce 1949 byla založena společnost Trinidad Distillers Ltd, která se v následujících letech stala předním dodavatelem volně loženého rumu pro Trinidad a Tobago.
A právě na počest Don Carlose Siegerta vznikla tahle edice se speciální recepturou. Zpočátku zrály minimálně 10 let v sudech z amerického dubu. Poté byly rumy spojeny Master Blenderem z The House of Angostura a znovu stařeny v pečlivě vybraných sudech z francouzského dubu, které se kdysi používaly ke zrání koňaku. Rum se pak nechal zrát dalších 6 let.