Příznivcům absintu je historka o použití originální receptury Daniela-Henri Dubieda při vzniku 220 litrů edice Dubied Žufánek v roce 2018 dobře známa; toho, kdo ji nezná, odkazujeme na interview našeho Magazínu s Martinem Žufánkem.
V září 2019 se opět vzedmuly vlny zájmu o absint z lihovaru Žufánek s.r.o… Za křížem přes etiketu a zdůrazněním „This is not Dubied“ hledejte oproti původní Dubiedově receptuře pouze změnu alkoholické báze, na níž je tato zelená múza vybudována, tedy na destilátu ze zkvašených matolin, toho, co zbude po vylisování hroznů: slupek bobulí, zbytků třapin, sem tam zrníčka. V tomto případě ale z matolin, jež zůstaly při produkci vína určeného k výrobě šampaňského.
Edicí pokračuje linie sběratelských titulů společnosti Žufánek. Znovu blahopřeji všem, kteří měli nos a začali její produkci ukládat do sbírky od samého začátku…