Což si takhle dopřát parádní overproof rum v jamajském stylu vyrobený z paraguayské BIO melasy? Skunk Rum Batch 3 je výjimečný tím, že při fermentaci byly použity rozmarýnové kvasnice, které mu dodávají tóny bylinek, květin, zelených jablek, rozmarýnu, pepře a citrónů.
Každá edice Skunk Rumu je ve výrazné vůni a silné chuti trochu jiná. Spojuje je fakt, že lahve se vyrábí z recyklovaného skla a etikety z bavlněného papíru. O produkci se stará Bintu Singh, který stojí v čele dánské společnosti A Clean Spirit zaměřující se na udržitelnost ve všech směrech. Rum si můžete vychutnat čistý, nebo s pár kapkami vody pro zintenzivnění chuti.
Dánská značka A Clean Spirit v čele s Bintu Singhem to bere s udržitelnosti smrtelně vážně. Klade si za cíl vyrábět takové produkty, které si může koupit každý, komu je ekologické smýšlení blízké. Ale taky každý, kdo si chce užívat kvalitní destiláty. Skunk Rum je krásnou ukázkou toho, že to jde.
Skunk Rum se vyrábí z melasy přivezené z Paraguaye. Dlouhodobé kvašení, fermentace při vysokých teplotách a lahvování probíhá v Dánsku. Cílem je v prvním roce vyrobit 4 šarže Skunk Rumu. Bintu Singh hodlá experimentovat, každá edice bude trochu jiná.
Zatímco u Batch 1 byly během fermentace přidány vinné kvasinky, fermentace Batch 2 probíhá s pšeničnými pivními kvasnicemi. Skunk Rum Batch 3 pak do hry vnáší bylinné tóny díky použitým rozmarýnovým kvasnicím. Užijte si tenhle parádní rum s výraznou vůní a chutí.
HODNOCENÍ RUMOVÉHO AMBASADORA LUKÁŠE DVOŘÁKA
3. vydání autentického rumu, vyráběného v Dánsku dle jamajských tradic, se drží osvědčeného postupu předchozích dvou sérií: dlouhé kvašení, fermentace při vysokých teplotách, stáčení do láhví s vysokým obsahem alkoholu.
Opět se ale liší použitím kvasinek, a tedy procesem fermentace. Várka č. 3 nevsadila ani na vinné, ani na pivní kvasinky. Během kvašení se pro 3. batch Skunka používají kvasnice rozmarýnu. Rum je tak krásně bylinný, lehce nahořklý a neskutečně svěže aromatický. Stačí jen odšpuntovat lahev.