Podnebí valašského kraje po staletí švestkám a dalšímu ovoci pro pěstování přálo. Proto v roce 2003 u Jelínků navázali na sadařskou tradici a zahájili výsadbu vlastních švestkových sadů na jižní stráni vizovického údolí, v oblasti zvané Těchlov. Po pěti letech sklidili první úrodu vizovických švestek a započali novou tradici – výrobu limitované série vizovických pálenek. Některé byly tak výjimečné, že jejich cesta dozráváním v tancích teprve začala. Byly vybrány k dalšímu dozrávání ve vybraných sudech. Tady jsou:
Kostelanská třešňovice 2021 ze sudu po Frankovce
Třešňová pálenka z vlastní sklizně u Jelínků roku 2021 ze sadu v Kostelanech, který zrál nejdříve 4 měsíce v nerezových sudech a následně 3 měsíce v sudu po Frankovce z vinařství J. Stávek, které je právě touto odrůdou vyhlášené. Sud krásně zakulatil vůni i chuť, přidal tóny dřeva, čokolády a navrch neuvěřitelnou barvu. Bylo destilováno 7/2021 a stočeno pouhých 335 lahví.
Starovická meruňkovice 2021 ze sudu po červeném Lokusu
Starovickou meruňkovici z vlastní úrody u Jelínků nechávají dozrávat v sudech z meruňkového dřeva. Část Starovické meruňkovice ročníku 2021 se rozhodli nechat dozrát jinak: uložili jina více než 4 měsíce do sudu po Lokusu červeném, fortifikovaném červeném víně z vinařství J. Stávek. Sud meruňkovici vtiskl nejen neopakovatelnou barvu po červeném víně, ale především tóny medu a tmavého ovoce a v chuti náznak čokolády. Bylo destilováno 8/2021 a stočeno pouhých 439 lahví.
Vizovická slivovice 2014 ze sudu po bourbonu
Připravena ze stejné kombinace odrůd jako Vizovická slivovice 2014. Dozrávala ale bez vlivu sušených švestek. Místo toho byla naplněna do několika sudů po bourbonu Elijah Craig. Výsledný destilát je smíchán ze dvou sudů, ze kterých se odpařila přibližně třetina jejich obsahu. Ve vůni cítíme sladké švestky, vanilku a náznak kávy, v chuti potom dominují povidla a dozvuk patří dřevu. Pro český a slovenský trh vyrobeno pouhých 540 lahví.
Vizovická slivovice Presenta 2013 ze sudu po ryzlinku vlašském
Presenta byla v roce 2013 vyhodnocena jako nejlepší odrůdová slivovice sezóny. Většina byla lahvována jako ročníková Vizovická slivovice. Nicméně část byla nechána k dozrání v nerezových tancích, a pak v sudu. Volba padla na sud po Ryzlinku vlašském z Vinařství Michlovský, který po 4 roky hostil víno a potom 5 měsíců single malt whisky. Vzniklo 450 lahví.