skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Jan Mareš
Už od střední školy mě fascinovala práce v baru, když jsem viděl kolegy, kteří předváděli svůj um míchaní koktejlu různými způsoby, klasickým i flair či freestyle bartendingem. Ja se díky své hotelové praxi spíše přikláním k té první variante.
Práce na baru je hlavně o kreativitě a ochutnávaní produktu, které potom mohu nabídnout hostům jako samotné či v podobě koktejlu.
Český zimní punč. Můžeme podávat chlazený na ledu, ale i horký, pěkně v hrníčku. Chuť je perfektně vybalancovaná kombinace jablečného džusu, hořkého fernetu, sladkého medu, kyselého citronu a skořice.
Namíchejte si tradiční zimní dobrotu z Británie. V Hot Toddy obvykle najdete whisky, ale zkusit můžete i rum nebo koňak. Doporučuje deset sněhuláků z deseti.
Připravte si hřejivé svařené víno podle našeho ověřeného receptu. K vánočnímu cukroví, k večernímu čtení nebo do listopadové plískanice. Na zdraví!
Hořko-kyselé tóny grapefruitu a limetkové šťávy, tequila Patron a pár kapek agávového sirupu. Paloma. Ideální drink do letních tropů. A namícháte ho v okamžiku.
Klasika, která díky drobným změnám překvapí svěžestí a bylinkovou chutí. Jameson jako základ doplní likér, citronová šťáva, medová voda, bílek a bitter.
Klasická španělská sangria se potkává s italským proseccem, pomerančovou šťávou a ovocem. S jahodami. Výsledkem je parádní dobrota pro každou příležitost.
Malý silák aneb kombinace calvadosu a vermutu jedna ku jedné. S ledem a kousky zeleného jablka. Osvěží, ale i příjemně zahřeje. Překvapivě skvělý v létě.
Tradiční kubánské daiquiri v moderní letní úpravě. Kvalitní bílý rum, pomerančová šťáva, citronová šťáva a medová voda. Dobrota nejen pro letní tropy.
Vaječný likér v luxusním zimním podání. Poměrně běžný „vaječňák“ s citrusovou limonádou tady doplňuje kapka sherry a šampaňské. Hutná, zároveň však svěží dobrota.
Příjemná sladkokyselá chuť s nádechem kořeněné Becherovky. Zjemněná vaječným bílkem. Sour z karlovarského bylinného likéru a skořice, který umí vytvořit vánoční atmosféru.
Skvělý letní long drink, jehož struktura vychází z oblíbené Lynchburg Lemonade. Whisky nahradil koňak, Peyrot zase Bols a místo Ginger Ale či Sprite zabral nahořklý tonik.
Cocktail na ginu s francouzským bylinným likérem Chartreuse a italským třešňovým likérem z třešní Marascha. Sladkokyselá a plná chuť.
Skvělá kombinace tequilového souru a kouřového nádechu mezcalu. Ideální s chilli sirupem a mangovým pyré. Koktejl, který má grády.
Jihoamerické Pisco a vůně absintu. Výrazný základ doplněný hořkou Angusturou, kyselou citronovou šťávou, sladkým cukerným sirupem. A vaječným bílkem.
Pro někoho je tradiční Manhattan až příliš sladký. Nevadí. Od toho je tady Perfect Manhattan. Kombinace sladkého a suchého vermutu v něm krásně podporuje hlavní složku drinku, americkou whiskey.
Ochutnejte jednoho z finalistů soutěže o národní koktejl ČR. La Boheme je ryze česká záležitost, která stojí na bylinných tónech Becherovky, hořkém pivu a sladkém bobulovitém ovoci. Velká paráda.
Koktejl nejspíš poprvé namíchaný po skončení druhé světové války, nese jméno po postranním vozíku u motocyklu. Namíchejte si legendární Sidecar.
Užijte si klasický Gimlet v moderní verzi. Za legendárním drinkem stojí admirál Thomas Gimlette. Jak by mu asi chutnal s Hendrick’s ginem a rozmarýnem?
Namíchejte si koktejl, který vymyslel v roce 1980 barmab Dick Bradsell v londýnském SOHO. Není to klasické Martini, název je odvozen od sklenice ve které se podává. A je to lahůdka.
Svěží kombinace prosecca, bezového likéru, sody a máty dělá z Hugo Spritz geniální letní drink. Namíchejte si tuhle perlivou parádu doma.
Roku 1919 v kavárně Caffe Casoli v italské Florencii vznikla známá verze originálního Negroni, pouze se světlými přísadami. Zrodilo se Negroni White. Namíchejte si ho.
Mint Julep je míchaný alkoholický nápoj ve kterém se spojuje chuť whisky s mátou, cukrem a vody z rouzpouštějícího se ledu. jedná se o nejstarší koktejl, vznik se datuje k roku 1903, ačkoliv první zmínky se našly v roce 1784.