Nejlepší cukrová třtina ostrova Madeira, speciální proces prodloužené fermentace, destilace v měděných alembicích a zrání ve 4 typech sudů z francouzského dubu. Takový je recept na limitovanou edici William Hinton Four Cask Edition, kterou budete jinde velmi těžko shánět. Užijte si kombinaci dřevité vanilky a jemných květinových tónů.
Historie rumu na Madeiře se píše už od koloniálních dob. Když se na ostrově začali v 18. století usazovat Britové, pustili se do podnikání. William Hinton byl jedním z nich, i když víc než třtina ho zajímaly proutěné výrobky a banány. Jeho syn Harry se vydal v otcových podnikatelských stopách, ale přesto jiným směrem. Sestrojil parou poháněný lis na cukrovou třtinu. Technologický pokrok přinesl do regionu práci a rum se mohl začít vyrábět ve velkém. Zrodil se vyhlášený agricole a Madeira získala pověst rumového ostrova.
Jak se výroba rumu šířila světem a lisy na třtinu s ní, madeirská ekonomika utrpěla velké ztráty. Třtinové plantáže nahradily vinice a místní své síly napnuli k výrobě vína. Destilerie Williama Hintona byla v roce 1986 na dlouhých 20 let uzavřena. Ale naštěstí ne napořád. Od roku 2006 se tu znovu destiluje v měděných alembicích. A tenhle rum je důkazem, že pořád skvěle.