Aukce Velier Papalin Jamaica 7y & Haiti 2022 4y 2×0,7l

 
A je to v košíku!
Aukce Velier Papalin Jamaica 7y & Haiti 2022 4y 2×0,7l 1 Ks Aukce Velier Papalin Jamaica 7y & Haiti 2022 4y 2×0,7l Aukce 0 Kč s DPH Cena celkem 0s DPH

Téhle exotické dvojce to vedle sebe nesmírně sluší. Jde o velmi žádané karibské rumy, o jejichž podobu se postaral legendární master blender Luca Gargano. Můžete si vychutnat rumy, jejichž míchání je dokonalým uměním. 

Aukční set obsahuje

Velier Papalin Jamaica 7yo 47%

Velier Papalin Haiti 4yo 53,1%

 

Podrobný popis produktu

Velier založil Casimir Chaix v Janově v roce 1947 jako dovozce a distributor vína a lihovin. V 80. letech to byla ještě malá rodinná firma s méně než deseti zaměstnanci. To vše se změnilo v roce 1986, kdy jej koupil Luca Gargano, bývalý ambasador značky pro Saint James, kterému bylo tehdy ještě dvacet. 

Pod jeho vedením vybrali své první sudové whisky v roce 1992 a svůj první rum v roce 1996. V následujících desetiletích se Velier stal jednou z nejvíce sběratelských značek v tomto odvětví a Gargano značku Velier umístil na pozici jedna z předních autorit a stáčíren rumu kdekoli na světě. Díky němu se můžete ucházet o tyhle dvě rumové krásky. 

Velier Papalin Haiti 4yo

Tato verze pochází ze směsi různých clairinů destilovaných v roce 2017 (Clairins Vaval, Sajous, Casimir a Le Rocher) a z palírny Port-au-Prince (2018), zrajícího v různých sudech. Sudy Caroni a Mount Gay rumy, bourbon od Buffalo Trace a dokonce i koňaku. Tento rum má hluboce haitský charakter. Papalin Haiti se vrací ze svých dálkových cest s podpalubními prostory plnými čichových a chuťových pokladů, evokující sladké víno, ovocnou pálenku nebo dokonce skotský single malt. 

Velier Papalin Jamaica 7yo

Papalin Jamaica je směs 7 let starých melasových rumů vyráběných Velierem, legendárním nezávislým stáčečem v čele s Italem Lucou Garganem. Jedná se o jamajské rumy, které byly destilovány v kotlíkových destilačních přístrojích ve Worthy Park a Hampden. 

Je to 80 % Worthy Park, 10 % Hampden HCLF zrající v sudech po bourbonu a 10 % Hampden HCLF zrající v sudech po sherry. Značka HCLF znamená „Hampden Light Continental Flavored“. Celá doba zrání probíhala v tropickém klimatu a v palírně se každý z rumů následně míchal.