TEEDA, v překladu znamená „Slunce“.
Teeda se vyrábí se v lihovaru Helios. Historie samotného lihovaru je velmi zajímavá. Původně se lihovar jmenoval Taiyou, založen byl v roce 1961 Tadashi Matsudou a zásoboval rumem zejména místní americkou civilní správu. V roce 1969 se společnost přejmenovala na HELIOS a dnes, kromě skvělého rumu, vyrábí i pivo, saké a místní lihovinu z rýže, awamori.
Pozoruhodné vlastnosti rumu TEEDA jsou přičítány procesu destilace v kotlíkovém destilačním kotli a následnému zrání v sudech z amerického bílého dubu po Bourbonu po dobu 5-15 let. Na etiketě je uváděn nejmladší použitý rum. TEEDA je velmi aromatický a v chuti lze rozpoznat mnoho rozličných vrstev. K dobarvování se nepoužívá karamel. TEEDA rum je prostě stejně zajímavý jako samotný ostrov Okinawa.