Zacapa Centenario 30 Aniversario je směsí rumů, která je oslavou 30. výročí uvedení rumu Zacapa 23 na trh. Zrání komponentů se odehrálo nejprve v sudech po Bourbon whiskey, pokračovalo v sudech po sherry a malaga; závěrečná etapa zrání se odehrála v sudech z francouzského limousinského dubu. Díky tomuto postupu získal rum tmavě jantarovou barvu se zářivými odlesky, harmonickou chuť, v níž se mj. uplatňují vanilka, mandle a čokoláda spojené s nevtíravou sladkostí. Dárkové balení s dvěmi skleničkami.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Ron Zacapa Centenario Aniversario 0,7l 40% + 2x sklo GB
1 Ks | Ron Zacapa Centenario Aniversario 0,7l 40% + 2x sklo GB | 14 999 Kč s DPH | Cena celkem 14 999 Kč s DPH |
- Výrobce / značka: Zacapa
- Země lahvování: Guatemala
- Země: Guatemala
- Destilerie: Industrias Licoreras de Guatemala
- Způsob destilace: Column still
- Obsah alkoholu %: 40
- Styl zrání: Tropické
- Typ: Melasa, Španělský
- Barva: Mahagonová
- Styl: Dark, Solera
- Zrání / typ sudu: Sherry Cask, Bourbon whisky
- Objem: 0.7 l
- Aroma: Čokoláda, Vanilka, Med
- Chuť: Med, Čokoláda, Vanilka
- Kód produktu: 8432
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2333 m v lokalitě „The House Above the Clouds“. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. Zrání probíhá systémem Solera, který spočívá v tom, že se postupně míchají rumy různého stáří v sudech, kde dříve zrály americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína. Z každého typu sudu tak získává rum část jeho aroma, z čehož v kombinaci s unikátními podmínkami řídkého vzduchu a nižšího atmosférického tlaku vzniká rum ojedinělých kvalit.
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.