Ron Zacapa Centario XO je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Tento rum je navíc na dva roky ukládán do sudů z francouzských dubů, ve kterých byl dříve uložen cognac. Ron Zacapa Centenario X.O. je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o průměrném stáří 25 let, které jsou následně více než rok blendovány, aby bylo dosaženo perfektní rovnováhy ve složení vůně a chuti.
skladem ihned k odběru
položek alkoholů
je průměrná doba doručení
Ron Zacapa Centenario XO 25y 0,7l 40%
![]() |
1 Ks | Ron Zacapa Centenario XO 25y 0,7l 40% | SKLADEM 2 Ks | 2 349 Kč s DPH | Cena celkem 2 349 Kč s DPH |
Osobní odběr PRAHA | Již zítra | pondělí 23. 4. 2018 | |
Doprava Alkohol.cz po Praze | Již zítra | pondělí 23. 4. 2018 | |
Osobní odběr BRNO | úterý 24. 4. 2018 | ||
Uloženka - osobní odběr | středa 25. 4. 2018 | ||
Messenger celá ČR | úterý 24. 4. 2018 | ||
IN TIME celá ČR | středa 25. 4. 2018 |
DESTILÁTŮ A VÍN V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Domovinou rumů Zacapa Centenatrio je město Zacapa, nacházející se na východu Guatemaly 229 metrů nad mořem. Bylo založeno v roce 1876 jako železniční zastávka a velmi brzo se rozrostlo o nové obyvatele, zejména z řad cestovatelů. První rum Cententario byl vyroben právě při 100. výročí od založení osady Zacapa.
Plantáže s cukrovou třtinou, ze kterých se vyrábí rum, jsou na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Díky unikátní kombinaci mikroklimatu, půdy a teploty se podle výrobce jedná o nejlepší plantáž cukrové třtiny na světě. Specialitou destilerie Zacapa je to, že k výrobě rumů nepoužívá na rozdíl od ostatních výrobců melasu, ale panenský sirup. Při kvašení je využíván speciální kmen kvasinek z ananasu, které dodávají řadě rumů Zacapa jejich nezaměnitelné aroma.
Zrání sudů probíhá v nadmořské výšce 2333 m v lokalitě „The House Above the Clouds“. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. Zrání probíhá systémem Solera, který spočívá v tom, že se postupně míchají rumy různého stáří v sudech, kde dříve zrály americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína. Z každého typu sudu tak získává rum část jeho aroma, z čehož v kombinaci s unikátními podmínkami řídkého vzduchu a nižšího atmosférického tlaku vzniká rum ojedinělých kvalit.
Složení: třtinový rum
Upozorňujeme, že tento produkt může obsahovat alergeny. Přesné složení a alergeny jsou k dispozici na obalu výrobku. Zkontrolujte prosím před konzumací.
Pro milovníky rumu jeden z nejlepších, co se dá v Evropě jednoduše sehnat...