Aukce Pierre Ferrand Eau De Vie De Vin Renegade Barrel #2 0,7l 47,1% GB L.E.

 
A je to v košíku!
Aukce Pierre Ferrand Eau De Vie De Vin Renegade Barrel #2 0,7l 47,1% GB L.E. 1 Ks Aukce Pierre Ferrand Eau De Vie De Vin Renegade Barrel #2 0,7l 47,1% GB L.E. Aukce 0 Kč s DPH Cena celkem 0s DPH

Plantation je značka pověstná dvojitým zráním svých destilátů, především rumů. Jenže společnost vlastnící značku Plantation, Pierre Ferrand, je původně výrobce vynikajících koňaků. Plantation Renegade Barrel N°2 je návrat ke kořenům, tedy k výrobě prémiového koňaku dvojitým zráním. Koňak zraje v 350l dubových sudech a v 225l sudech z kaštanového dřeva

Plantation Renegade Barrel N°2 47,1% voní po květinách, ovoci, medu, melounu, kandovaném ovoci a švestkách. Koňak má jemnou chuť plnou komplexních tónů lékořice, kokosů, jablek, hrušek, muškátového oříšku a koření. Dlouhotrvající závěr je plný sušeného ovoce a vanilky. Téhle limitky vzniklo na světě jen 7 000 lahví. Ulovte si tohoto “odpadlíka”.

Podrobný popis produktu

Jedinečnost destilátů Pierre Ferrand spočívá ve dvojím zrání. Nejprve odpočívají v sudech z dubu, pak v dalších sudech z jiného zajímavého dřeva. Tímto se koňaky vždycky odlišovaly. Pierre Ferrand je jedním z nejlepších a nejvýznamnějších výrobců koňaků z Grande Champagne. 

Palírna Pierre Ferrand a jejich vinice, o rozloze přibližně 60 hektarů se nachází v obci Angeac. Na severu města, na jílu a vápencových kopcích ovlivněných vzduchem oceánu. Právě zde vznikla nejlepší a nejdokonalejší lihovina z regionu Cognac. Vinice jsou v průměru mezi 15 a 35 lety staré. Cognac Ferrand nepoužívá žádná umělá hnojiva na svých vinicích, což zaručuje přírodní a kvalitní chuť výsledných produktů.

V Logis d'Angeac probíhá proces destilace pod dohledem páté generace destilatérů Maison Ferrand. Ferrand Cognac se destiluje pomalu, v malých kotlích s kapacitou 25 hektolitrů a vyznačuje se výraznou tvarovou hlavou, která pomáhá koncentrovat aroma a chutě.

Nefiltrované kaly, které jsou mimořádně bohaté na ovocné aroma, pomáhají dodat surovému tělu ducha a chuť, které koňak získává v procesu zrání. Pierre Ferrand Renegade Barrel N°2 vděčí za svou osobnost nejen terroiru, ve kterém se nachází, ale také hroznu, destilaci, sudu nebo pomalému stárnutí. Tady se to sešlo v jednom luxusním koňaku.