Destilační kolony. Srdce výroby, které společně s použitou surovinou a způsobem zrání výrazně ovlivňuje výslednou chuť rumu. Zařízení, díky kterému můžeme vychutnávat bohaté chutě destilátů. Zařízení, které stojí za nápadem na kolekci Diplomatico Distillery Collection.
Venezuelská palírna ve své dlouholeté historii používala celou řadu těchto zařízení. Jedním z nich je i kolona Barbetova pocházející původně z Francie. Destilace v ní probíhá dvoufázově. První, tzv. aldehydová, kolona nejprve oddělí všechny nežádoucí složky, ratifikační kolona pak výsledný destilát dočistí.
A přesně tak vznikla tato lahev.
No. 2 Barbet je příjemně ovocný rum zrající čtyři roky v sudech amerického dubu po bourbonu. V jeho vůni hrají prim výrazné tropické plody a dřevo. To se projevuje i v samotné chuti. Společně s citrusy a bohatým, dlouhým závěrem tak tvoří krásně vyvážený rum vhodný pro pomalou degustaci.
Limitovaná kráska, které je v každé várce na světě pouhých 5000 lahví.
