Armand de Brignac získalo na popularitě mezi VIP osobnostmi celého světa. Je považováno za jedno z nejlepších Champagne. Vinaři 12. a 13. generace, Jean-Jacques Cattier a jeho syn Alexandre, vyrábějí prestižní cuvée Armand de Brignac. Jejich snem bylo vytvořit šampaňské té nejvýjimečnější kvality, které by reprezentovalo to nejlepší z nejlepšího z regionu, kde jejich rodina pěstuje vinnou révu již více než 250 let. Armand de Brignac zraje ve sklepení, které je považováno za jedno z nejhlubších v Champagne. To umožňuje pomalé zrání ve stálé teplotě, což je ten nejlepší způsob zrání pro tento druh luxusního cuvée. Každá lahev obsahuje unikátní dozážní likér, jež zrál rok ve francouzských dubových sudech. Tento vinařský dotek dodává vínu jemnou komplexnost a přináší tóny čerstvě upečeného pečiva, vanilky a toastu.
skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Armand De Brignac Gold Brut 0,75l 12,5% GB
![]() |
1 Ks | Armand De Brignac Gold Brut 0,75l 12,5% GB | 9 099 Kč s DPH | Cena celkem 9 099 Kč s DPH |
- Výrobce / značka: Armand de Brignac
- Země: Francie
- Kraj: Champagne
- Obsah alkoholu %: 12,5
- Styl: Brut
- Objem: 0.75 l
- Druh vína: Brut
- Odrůda vína: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
- Barva vína: Bílá
- Archivace: 6 let
- Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
- Zbytkový cukr: 9,0 g/l
- Kód produktu: 10000
V PRAZE
A IHNED K ODESLÁNÍ
PO PRAZE DO 90 MINUT
NÁKUPU NAD 5 000 Kč
Cuveé vyráběné v malých sériích, které je uznávané po celém světě. Armand de Brignac je vlajkovou lodí tradičního šampaňského domu Cattier v Chigny-les-Roses. Každá láhev Armand de Brignac je potažena kovem a dokončena ruční aplikací francouzských cínových etiket a leštěna. Ve vinařství lze za hodinu zkompletovat pouze 20 lahví a ve výsledku tedy žádné dvě lahve nejsou stejné.
Šampaňské vyráběné z odrůd hroznů Chardonnay, Pinot Noir a Pinot Meunier z nejlepších Grand Cru vinic. Víno má svěží aroma s tóny květin, na patře má ovocný charakter, jemné tóny briošky, krémová textura s báječnou hloubkou, jemná ovocná chuť, dlouhý závěr.
Ideální jako aperitiv nebo se dokonale hodí k pečeným mušlem, pečeným křepelkám a sladkovodním rybám.