skladem ihned k odběru
položek v nabídce
je průměrná doba doručení
Recept na koktejl Mimosa
Mimosa je elegantní koktejlový nápoj, který je svěží a příjemně perlivý. Neodolatelná kombinace pomerančového džusu a šampaňského z něj dělá parádní letní drink. Vzhledem k poměrně nízkému obsahu alkoholu se ale nezřídka podává i v rámci brunche, tedy pozdní snídaně. (Podle některých zdrojů je to skvělý vyprošťovák po svatebních oslavách, na kterých se popíjí větší než malé množství šampaňského.)
Naučte se tenhle populární alkoholický nápoj míchat. Není to nic složitého.
Historie koktejlu Mimosa
Stejně jako u řady dalších oblíbených koktejlů, i u Mimosy máme k dispozici hned několik zaručených historek o jejím původu. Musíme se tedy smířit s tím, že nikdy nebudeme s jistotou vědět, kdo poprvé přišel s tím, jak připravit Mimosu.
Faktem je, že v londýnském Buck's Clubu se v roce 1921 zrodil drink s názvem Buck's Fizz. Byl to také koktejl se šampaňským a pomerančovým džusem, ale poměry ingrediencí byly výrazně ve prospěch vína. Podle jedné z historek v roce 1941 barman pařížského hotelu Ritz, Frank Meier, namíchal koktejl se sektem a džusem hezky půl na půl. Zrodil se Mimosa drink.
A kde se vzalo jméno tohoto míchaného nápoje? Acacia dealbata je australský kvetoucí keř, kterému se také říká mimosa. Kvete jasně žlutooranžovými květy, jejichž barvu Mimosa koktejl věrně napodobuje.
Připravte si koktejl podle oficiálního Mimosa receptu i doma:
Suroviny na přípravu koktejlu Mimosa
- 7,5 cl pomerančového džusu
- 7,5 cl šampaňského (třeba Mumm Cordon Rouge)
Návod na přípravu drinku Mimosa
Jak namíchat Mimosu? Jednodušší už to být nemůže. Nalijte dobře vychlazený džus a šampaňské do vysoké flétnové sklenky. Ozdobte spirálou pomerančové kůry a podávejte. Šampaňské směle nahraďte třeba proseccem.